Bayar: Uysal koyunlar değiliz, mücadele etmeyi biliriz – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Bayar: Uysal koyunlar değiliz, mücadele etmeyi...

Bayar: Uysal koyunlar değiliz, mücadele etmeyi biliriz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ocak 2024 Pazar - 10:33Güncelleme: 28 Ocak 2024 Pazar - 11:18
Bayar: Uysal koyunlar değiliz, mücadele etmeyi biliriz

CHP’de Denizli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı açıklandı, tepkiler peş peşe geldi. PAÜ eski Rektörü Prof Dr Hasan Kazdağlı’dan sonra aday adaylığı başvurusunda bulunan Özgür Savaş Bayar da açıklama yaparak, süreci eleştirdi, “Uysal koyunlar değiliz, mücadele etmesini biliriz” dedi ve karardan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

 

CHP, Denizli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak Parti Meclisi Üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu açıkladı. Çavuşoğlu’nun adaylığı parti içinde farklı yorumlanırken, tepkiler de gecikmedi.

KAZDAĞLI, "NEDEN SON ANDA ADAY OLDU?" DİYE SORDU

İlk açıklama Hasan Kazdağlı’dan geldi. Kazdağlı, "Benim adaylık talebim olmadı. 'Davet edilirsem, sizi göreve çağırıyoruz denilirse kabul ederim' dedim. Adaylık başvurusu yapmamı bizzat il başkanı Ali Osman Horzum talep etti. Aday olmadığını söyleyen Bülent Nuri Çavuşoğlu, neden son anda aday olarak çıktı?" diye sordu.

BAYAR: HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEYİZ

Çavuşoğlu’nun Büyükşehir belediyesi adayı olarak açıklanmasına bir tepki de aday adaylığı başvurusunda bulunan iki isimden birisi olan Özgür Savaş Bayar’dan geldi. "Haksızlığa boyun eğmeyiz, mücadele etmesini biliriz" diyen ve karardan vazgeçilmesi çağrısında bulunan Bayar, şu açıklamayı yaptı:

"Demokrasi ve gücüne inanan, partimize, üye ve gönüllülerine inanan, geçmişini ve gücünü tarihimizden ve sizlerden alan değerli halk partililer, Cumhuriyet Halk Partisi atamızın bize emanetidir. Cumhuriyet Halk Partisi gücünü makus tarihinden ve sizlerden alan bu ülkenin ve Cumhuriyetin kurucu partisidir.

Herhangi bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi bir söz verirken acaba yapabilir miyim diye 40 kere düşünür ve ne pahasına olursa olsun ağzından çıkanı yapar. Biz böyle bir kültür ve ahlak anlayışı ile kavrulmuş bu kültürü almış kişileriz. Atalarını bağımsızlık uğruna nice savaşlarda toprağa gömmüş yiğitlerin torunlarıyız. Geçmişini, tarihini bilen bizler yeri geldiğinde sonuna kadar mücadele etmeyi bilir haksızlığa boyun eğmeyiz. Bugün söz verilip yarın unuttum diyebileceğiniz kadar uysal koyunlar değiliz, dik durmayı bilir, mücadele etmeyi biliriz. Haksızlığa asla boyun eğmez verilen sözlerin tutulmasını bekleriz. Sevdiklerimizi canı pahasına sever ve koruruz, biz böyleyiz. Böyle bir kültür ve ahlak anlayışı ile kavrulduk yetiştik.

Bu sözler tutulana kadar peşini de bırakmaya niyetimiz yok. Yol yakınken dönünüz, dün konuşulanları söylenenleri unutacak değiliz, her zaman hatırlatır ve gereğinin yapılmasını bekleriz.Sayın il başkanı, yol yakın iken bu hatadan dönünüz. Cumhuriyet Halk Partisi’nde hiçbir şey oldu bittiye gelmez. "