CHP Güney adayı değişti, Çivril adayına ‘çekil’ denildiği iddia edildi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. CHP Güney adayı değişti, Çivril...

CHP Güney adayı değişti, Çivril adayına ‘çekil’ denildiği iddia edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Şubat 2024 Salı - 11:18Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı - 11:19
CHP Güney adayı değişti,  Çivril adayına ‘çekil’ denildiği iddia edildi

Denizli CHP’de sular durulmuyor. Bazı adaylarla ilgili kriz yaşandığı, Güney belediye başkan adayı değiştirilirken, Çivril’de ilan edilen adaya çekilmesinin söylendiği öne sürüldü. Güney ve Çivril ilçesindeki bu gelişmeler partililere “CHP’de neler oluyor” dedirtiyor.

CHP’de aday belirlemeye yönelik eleştiriler bitmiyor. Pamukkale’de başlayan ve çok adaylı ilçeler ile devam eden, Bekilli’de istifayla sonuçlanan aday belirleme yönteminde yeni bir gelişme daha yaşandı. Parti Meclisi kararıyla Güney Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Mahmut Toprakçı, “hukuksal sorunlar” yaşanmaması için adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Toprakçı, “Hepimizin bildiği üzere, Cumhuriyet Halk Partisi Güney Belediye Başkan Aday’ı olarak sizlerin desteği ile güzel bir yola çıkmıştık. Seçildikten sonra yaşanabilecek hukuksal sorunlar nedeni ile adaylığımdan feragat ettiğimi tüm hemşerilerime açıklamayı kendim paylaşmak istedim” paylaşımını yaptı.

Toprakçı’nın çekilmesiyle CHP’nin Güney’deki yeni adayının Mehmet Ali Eraydın olduğu bildirildi.

ASLAN’A “ÇEKİL” DENİLDİĞİ İDDİASI

Bir başka problem ise Çivril’de ortaya çıktı. Parti Meclisi kararıyla belediye başkan adayı ilan edilen Kemal Aslan’a şimdi de “çekil” denildiği, bu konuda kendisine baskı yapıldığı, çekilmemesi durumunda adaylığının geri alınacağının kendisine iletildiği, Aslan’ın da bu talebe karşı direndiği bildiriliyor.

ÇARDAK’TA DA SIKINTI VAR

Öte yandan, Çardak ilçesinde de adaylıkla ilgili problem yaşandığı, sıkıntılı sürecin nasıl sonlanacağının merakla beklendiği kaydediliyor.