CHP’de dün yapılan Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarının ardından 3’ü büyükşehir olmak üzere toplam 125 belediye başkan adayı daha belli oldu. Belediye başkan adaylarının açıklandığı yerler arasından Babadağ, Çardak ve Tavas da bulunuyor.
Buna göre, CHP’nin Babadağ belediye başkan adayı Fuat Üstündağ oldu. Üstündağ, 2019 yerel seçimleri öncesinde AK Parti’den Babadağ belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ancak seçimlere bağımsız olarak katılarak oyların yüzde 19,21’ini almıştı.
CHP, Çardak’ta ise Ali Altıner’i belediye başkan adayı olarak gösterdi.
Adaylık başvurusunun yapılmadığı Tavas’ta ise Kadir Tatık aday gösterildi. Tatık, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den aday gösterilmişti. 14 Mayıs seçimlerinde ise İYİ Parti’den 3. sıra milletvekili adayı olmuştu.