Vatan Partisi’nden 100 bin imza tepkisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Vatan Partisi’nden 100 bin imza tepkisi

Vatan Partisi’nden 100 bin imza tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Nisan 2018 Perşembe - 14:06Güncelleme: 26 Nisan 2018 Perşembe - 14:06
Vatan Partisi’nden 100 bin imza tepkisi

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, partinin genel başkanı Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanlığı adaylığı için toplanan 100 bin imzanın kabul edilmemesini “anayasanın çiğnenmesi, seçme ve seçilme hakkına müdahale” olarak yorumladı.

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, 24 Haziran’da yapılacak erken seçim için uyum yasalarının mecliste görüşülerek kabul edildiğini, bu düzenlemeyle anayasanın çiğnendiğini, yurttaşların dilekçe vererek aday gösterme haklarının gasp edildiğini söyledi.

Parlamentoda grubu bulunan partilerin 20 milletvekilinin imzası ile cumhurbaşkanı adayı gösterebildiğini, meclis dışında milletin göstereceği aday için ise 100 bin imza istendiğini ifade eden Kasapoğlu, “Vatan Partisi’nin adayı Doğu Perinçek, 100 binden fazla imzayı toplayıp YSK’ya götürüyor. Ancak’ bu olmaz’ diyorlar. İmza veren yurttaşlar bizim ayağımıza gelip, ilçe seçim kurulunda sıraya girip öyle imza verecek diyorlar. Bu anayasanın çiğnenmesidir. Bu yurttaşların seçme-seçilme haklarına saldırıdır. Seçimlerde oy isterken hasta ve yaşlı seçmenin ayağına sandık gönderen YSK, iş seçmenin aday gösterme hakkına gelince onlara güvenmiyor, ayağına çağırıyor. Hukuksuzluğun daha vahimi de şudur ; 100 bin imza toplamayı 5 güne sıkıştırıyorlar. Yurttaşlarımız işini, gücünü bırakarak köyden, kasabadan gelecek İlçe Seçim Kurulunda sıraya girecek imzasını verecek” dedi.

Kasapoğlu, Denizlilileri 4-8 Mayıs tarihleri arasında ilçe seçim kurullarına giderek Perinçek için oy vermeye davet etti.