Perinçek: “Çarşıların kralı Türk Lirası’dır” diyeceğiz – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Perinçek: “Çarşıların kralı Türk Lirası’dır” diyeceğiz

Perinçek: “Çarşıların kralı Türk Lirası’dır” diyeceğiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Kasım 2021 Cuma - 20:14Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma - 20:14
Perinçek: “Çarşıların kralı Türk Lirası’dır” diyeceğiz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'de serbest dolaşımda olan ABD dolarının ekonomiye zarar verdiğini savunarak, "Biz 'Türk çarşılarının kralı, sultanı Türk Lirası'dır' diyeceğiz. Haraç sistemine son vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen "Üretim Devrimi Kurultayı"nda, döviz serbestisinin Türkiye ekonomisine olumsuz etkilerinin bulunduğunu iddia etti. Son günlerde döviz kurlarındaki hareketliliğe dikkati çeken Perinçek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ne kadar dolar varsa biz ABD'ye o kadar yardım ediyoruz. Çünkü ABD, maliyeti 1 kuruş olan beyaz kağıdı alıyor üstüne 100 dolar diye yazıyor sonra sen o 100 dolar karşılığında bilmem kaç kilo pamuk veriyorsun. Sana bir kağıt parçası veriyor üstünde dolar yazıyor, sen ona demir, çinko gibi hammaddeler veriyorsun. ABD bir haraç sistemi kurmuş ve buna boyun eğiyorsun. Turgut Özal'ın getirdiği 1980 politikaları, doları serbestleyerek haracı serbestledi. ABD'nin bizi haraca kesmesine serbestlik getirdin. Türk Lirası'nı ne yapıyorsun, çarşılarından kovuyorsun. Biz 'Türk çarşılarının kralı, sultanı Türk Lirası'dır' diyeceğiz. Haraç sistemine son vereceğiz."

Türkiye'nin ürettiklerinin en az yüzde 25'i ile tasarruf yapması gerektiğini anlatan Perinçek, bu tasarruflarla yatırım yapılması gerektiğini, vatandaşın tasarruflarını yanında kamunun tasarruf etmesinin de büyük önem taşıdığını söyledi.

DENİZLİ (AA)