Çobanoğlu: Kıdem tazminatı ve iş güvencesi tehlikede – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çobanoğlu: Kıdem tazminatı ve iş güvencesi...

Çobanoğlu: Kıdem tazminatı ve iş güvencesi tehlikede

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2020 Çarşamba - 19:14Güncelleme: 1 Temmuz 2020 Çarşamba - 19:15
Çobanoğlu: Kıdem tazminatı ve iş güvencesi tehlikede

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, işçilerin kıdem tazminatlarının yanı sıra iş güvencelerinin de tehlikede olduğunu belirtti.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, yazılı açıklamasında, çalışma hayatıyla ilgili son dönemin en önemli konusu kıdem tazminatı ve iş güvencesiyle ilgili getirilmek istenen düzenlemelere değindi. Çobanoğlu, işçilerin kıdem tazminatı ve ihbar tazminatının yanı sıra, iş güvencesinin de tehlikede olduğunu, kıdem ve ihbar tazminatları ile birlikte iş güvencenizi ortadan kaldırmak istendiğini kaydetti.

İstihdam Kalkanı Programı ile 25 yaşın altındaki ve 50 yaşın üstündeki işçiler için yeni bir düzenleme getirlem istendiğine dikkat çeken Çobanoğlu, “İster beyaz yakalı, ister mavi yakalı işçi olun. İster sendika üyesi olun, ister olmayın. İşverenlerin bu girişimi başarılı olursa işçiler, bundan sonraki çalışmalarda belirsiz süreli iş sözleşmesi yerine, belirli süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılacak. Böylece kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı hakkı kaybedileceği gibi, iş güvencesi de sona erecek” ifadelerini kullandı.

İşverenlerin kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı yükünden kurtulmak, işçiyi istedikleri zaman işten çıkarabilmek için iş güvencesini de ortadan kaldırmak istediğini kaydeden Çobanoğlu, “Kıdem tazminatı fonu ve tamamlayıcı emeklilik sistemi konularında hazırlanmış ve kamuoyuna sunulmuş bir kanun taslağı yoktur. İnsanlar bu konuyla meşgul edilirken, İş Kanunu’nda yapılacak küçücük bir değişiklikle, ilk aşamada 25 yaşın altında ve 50 yaşın üstündeki işçiler için belirli süreli iş sözleşmelerinin kullanılmasının önündeki engeller kaldırılmak istenmektedir. Bu girişim demokratik çabalarla engellenemezse, ikinci adım 25-50 yaş grubundaki işçiler için de kıdem tazminatının ve ihbar tazminatının ortadan kaldırılması, iş güvencesinin yok edilmesi olacaktır. Cambaza bak oyununa gelmeyin” dedi.