Kasapoğlu: Meslek odalarından Türk sözcüğü çıkarılamaz – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kasapoğlu: Meslek odalarından Türk sözcüğü çıkarılamaz

Kasapoğlu: Meslek odalarından Türk sözcüğü çıkarılamaz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Şubat 2018 Pazartesi - 15:41Güncelleme: 12 Şubat 2018 Pazartesi - 15:41
Kasapoğlu: Meslek odalarından Türk sözcüğü çıkarılamaz

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, meslek odalarının isminde yer alan “Türk” ve “Türkiye” ifadelerinin çıkarılamayacağını, böyle bir uygulamanın türk düşmanlarını sevindireceğini belirtti.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, TTB Merkez Konseyi’nin Zeytin Dalı Harekatı’na karşı bildiri yayınlamasını “vahim ve bozgunculuk” olarak nitelendirirken, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın bu nedenle kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının başındaki “Türk” ve “Türkiye” sözcüklerinin kaldırılması, bu örgütlerin yapısının değiştirilmesi yönündeki açıklamasının ise daha da vahim olduğunu, bunun “pire için yorgan yakmak” anlamına geldiğini, böyle bir uygulamaya en çok PKK ve Türk düşmanlarının sevineceğini ifade etti.

“TBMM' ye PKK' nın yasal kolu olan HDP milletvekilleri girdi diye meclisin başındaki Türkiye kelimesini mi çıkaralım?” diye soran Kasapoğlu, “Kişiler geçici, kurumlar kalıcıdır. Erdoğan' da geçicidir ama TC Cumhurbaşkanlığı kalıcıdır” ifadesini kullandı.

Kamu kurumları olmazsa devletin de olmayacağını belirten Kasapoğlu, “TBB, TOBB, TTB, TMMOB, TZOB, TURMOB, TEB, TDH, TESK ve benzeri onlarca meslek kuruluşu, kamu hizmeti veren kurumlarımızdır. Kaynağını anayasanın 135. maddesinden alırlar ve özel yasalarıyla kurulmuşlardır Bakanlar Kurulu kararıyla yapıları değiştirilemez. Sayın Erdoğan bu basit bilgiden bile yoksundur” diyerek, sözlerine şunları ilave etti:

“Milyonlarca esnafımızı, sanatkarımızı, çiftçimizi, tüccarımızı, sanayicimizi, doktorumuzu, avukatımızı, mühendisimizi, eczacımızı, diş hekimimizi, mali müşavirimizi içinde barındıran bu meslek örgütlerimiz Türk halkının ihtiyacıdır. Türk Ulusuna bilgili, birikimli, nitelikli, uzman kişiler gereklidir. TC Devleti bu önem üzerine bu kurumları kurmuştur. ‘Bu örgütler benim yandaşım değil, bunları dağıtırsam kendime yakın meslek birlikleri oluştururum’ diye bu kurumları bölmek, parçalamak doğru değildir. Böyle bir uygulamanın sonunda birçok siyasi, dini, etnik, ideolojik meslek örgütlerinin oluşacağını da bilmek gerekir. Halbuki şu andaki meslek odalarını birleştiren temel ilke mesleki çıkarlar, milli çıkarlardır. Bunu bozmak vahim bir hata olur.

Mehmetçik vatan savaşı verirken, Türk milleti onun arkasında kenetlenmişken, iç cephemizi dağıtacak, milli birliğimiz ve beraberliğimizi bozacak eylem ve söylemler bir devlet adamına yakışmaz. Hiç bir babayiğit TC, Türk, Türkiye gibi kavramları bu topraklardan silemez. Vatan Partisi, odalarımızın, meslek birliklerimizin bu yanlışa karşı yürüttükleri haklı mücadelede her zaman onların yanında olacaktır.”