Vatan Partisi adayları ilçe ziyaretlerini sürdürüyor – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Vatan Partisi adayları ilçe ziyaretlerini sürdürüyor

Vatan Partisi adayları ilçe ziyaretlerini sürdürüyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2018 Cuma - 15:43Güncelleme: 1 Haziran 2018 Cuma - 15:43
Vatan Partisi adayları ilçe ziyaretlerini sürdürüyor

Vatan Partisi Milletvekili adayları ilçe gezilerini sürdürüyor. Milletvekili adayları dün Çivril’i bugün de Honaz ve Serinhisar ilçelerini ziyaret etti.

Honaz ve Serinhisar’ da pazaryeri ve kahvehaneleri dolaşan milletvekili adayları, halkın sorunlarını dinledi, Vatan Partisi’nin çözümle ilgili programlarını anlattı. Milletvekili adayı Berfin Yavuz, Vatan Partisi’nin önderliğinde kurulacak milli hükümetle erkek kadın arasındaki yasal eşitsizliği, kadına karşı ayrımcılığı, her tür şiddeti ve cinsel tacizi bütün temelleriyle ortadan kaldırmak için toplumun her kesiminde seferberlik yürüteceklerini, kadının toplum hayatında ve üretimde yer almasını, gelişmesini engelleyen ortaçağ kurumları tasfiye edeceklerini, kadına iş ve kazanç olanağı sağlanacağını söyledi.

Kadınların siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda önder roller üstlenmesinin önündeki bütün engelleri kaldıracaklarını ifade eden Yavuz, “Bu amaçla yeterli kreş, yuva, eğitim merkezleri ve okuma yazma kursları açılacaktır. Çalışan kadınların analık durumlarının korunması için gerekli bütün önlemler alınacaktır. Köylük alanlarda kadınlar, sağlık güvencesine ve sosyal güvenceye kavuşturulacaktır. İşsiz ve kimsesiz kadınlar, çocuklarıyla birlikte güvenli ve çağdaş olanaklarla barındırılacak ve devlet güvencesine alınacaklardır. Kadını cinsel nesne olarak gören yoz kültür toplum hayatından temizlenecektir” dedi.