AK Parti Honaz’ı MHP’ye bıraktı, Devecioğlu adaylığını açıkladı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Parti Honaz’ı MHP’ye bıraktı, Devecioğlu...

AK Parti Honaz’ı MHP’ye bıraktı, Devecioğlu adaylığını açıkladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2024 Perşembe - 11:41Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe - 11:41
AK Parti Honaz’ı MHP’ye bıraktı, Devecioğlu adaylığını açıkladı

Denizli’nin Honaz ilçesinde, Cumhur İttifakı ortakları arasında varılan mutabakat gereği başkan adaylığının MHP’ye bırakılmasının ardından eski belediye başkanı Turgut Devecioğlu, bağımsız adaylığını açıkladı.

Honaz’da, 31 Mart yerel seçimleri için kartlar yeniden karılıyor. Üç dönem Honaz Belediye Başkanlığı yapan, bu seçimde bir kez daha adaylığa hazırlanan Turgut Devecioğlu, ilçede siyasi tabloyu değiştirecek bir karar alıp bağımsız aday oldu.

Kendisiyle görüştüğümüz Devecioğlu, Honaz’da belediye başkan adaylığının MHP’ye bırakılmasının ilçede AK Parti tabanını üzdüğünü söyleyerek, “Bir süredir arkadaşlarımızla birlikte çalışıyorduk. Honaz’ın MHP’ye bırakılması üzerine adaylığımı açıkladım. Bağımsız adayım. Ancak bazı siyasi partiler kendi listelerinden aday olmamı istiyor. Görüşmeler yapılıyor” dedi.

Görüşmelerin önümüzdeki hafta netleşebileceğini kaydeden Devecioğlu, “Bir siyasi partiden aday olacaksam bunun kararını tek başıma veremem. İstişare grubumuz var. Orada enine boyuna tartışıp bir karar veririz” ifadelerini kullandı.

2004’TE DE BAĞIMSIZ ADAY OLMUŞTU

Turgut Devecioğlu, Honaz AK Parti İlçe Başkanı iken belediye başkanı adayı olmak için bu görevinden istifa etmiş, ancak AK Parti aday göstermemiş, bunun üzerine bağımsız aday olmuş, seçimi kazandıktan bir süre sonra AK Parti’ye katılmıştı.