Karaca’dan Can Atalay kararına tepki – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca’dan Can Atalay kararına tepki

Karaca’dan Can Atalay kararına tepki

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ocak 2024 Çarşamba - 10:27Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba - 10:27
Karaca’dan Can Atalay kararına tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine “Yazıklar olsun. Hukuksuzluğa yasama organını alet ettiniz” sözleriyle tepki gösterdi.

Can Atalay hakkındaki Yargıtay kararının TBMM’de okunarak Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepkiler sürüyor. TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, kararla ilgili sosyal medya hesabından iki paylaşım yaptı.

Karaca, bir paylaşımında “Yazıklar olsun... Hukuksuzluğa yasama organını alet ettiniz, yazıklar olsun... Yazıklar olsun, Can Atalay Hatay'ın, Türkiye'nin Meclis'in milletvekilidir... Yasama organını bu hukuksuzluğa, Anayasa ihlaline ortak ettiniz” ifadelerini kullandı.



“DEMOKRASİ VE ADALET ANLAYIŞI ÜZERİNDE DERİN ETKİ BIRAKACAK

TBMM Başkanvekili Karaca, diğer paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi:

Kararın yarattığı hukuk skandalı, ülkenin demokrasi ve adalet anlayışı üzerinde derin bir etki bırakacak.

Bu skandal karar karşısında sessiz kalmak ise; Meclisin saygınlığını, toplumsal adaleti ve hukukun üstünlüğünü zedeliyor.

Kamuoyunun bilinçli bir şekilde harekete geçmesi ve hak arama mücadelesine destek vermesi büyük önem taşıyor.

Hukukun üstünlüğünü korumak ve toplumsal adaleti sağlamak için çaba göstermek, başta biz Meclis üyelerinin ama esasta da her bir yurttaşın sorumluluğunda…

Hatay halkının iradesini korumak için de ortak bir mücadele vermek, toplumsal bir görev olarak önümüzde duruyor.

Bu tür hukuk skandallarının yaşandığı durumlarda, hukukun üstünlüğüne ve demokratik değerlere olan inancımızı korumak için birlikte hareket etmek zorundayız.

Hukuk tarihi, adalet anlayışı ve demokratik değerlerimize sahip çıkmak amacıyla bu skandal kararı protesto etmek ve hukuki yollardan sonuna kadar hak arama mücadelesi vermek gerekliliği de ortada duruyor.”