Karaca’dan Can Atalay açıklaması – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca’dan Can Atalay açıklaması

Karaca’dan Can Atalay açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2023 Cuma - 13:47Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma - 13:47
Karaca’dan Can Atalay açıklaması

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, cezaevinde ziyaret ettiği Can Atalay’ın yerinin demir parmaklıkların arkası değil, TBMM olduğunu belirtti.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Marmara Kapalı Cezaevi’nde ziyaret ettiği Hatay Milletvekili Can Atalay'ın mesajını TBMM Genel Kurulu'nda Adalet Nöbeti’ne devam eden milletvekillerini ziyaret ederek, kamuoyuyla paylaştı.

Atalay’ın “Dayanışmanız güç veriyor. Anayasal düzenve memleketin geleceğine dört elle sarıldığınız, sahip çıktığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır” dediğini kaydeden Karaca, Atalay’ın yerinin demir parmaklıklar arkası değil TBMM olduğunu ifade etti. Karaca, şu açıklamayı yaptı:

“Hukukun üstünlüğünü, temel hak ve hürriyetleri, insan haklarını koruma çabalarımızın süresiz olduğundan emin olun. Bu haksız, zorba hukuki süreçte adaletin sağlanmasına yönelik kararlılığımızın sizinle birlikte olacağından kuşku duymayın. Demokratik değerlerimizin ve hukukun üstünlüğünün korunması için göstereceğimiz çabaları ve bu konuda sizinle birlikte hareket etmekten memnuniyet duyacağımızı da bilmenizi isterim.

Yaşadıklarınız, toplumda adalet ve hukukun üstünlüğü prensiplerine olan inancı sarsmış olsa da demokratik bir ülkede olması gereken asgari standartları sağlama mücadelemiz ve adaletin sağlanması için göstereceğimiz çabayı sürecek.”