Karaca’dan sosyal belediyecilik vurgusu – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca’dan sosyal belediyecilik vurgusu

Karaca’dan sosyal belediyecilik vurgusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2024 Salı - 14:59Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı - 15:01
Karaca’dan sosyal belediyecilik vurgusu

TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar biçer Karaca, ülkede yoksulluğun derinleştiğini, vatandaşın ekonomik ve sosyal haklarının askıya alındığını ve sosyal belediyeciliğin daha da önem kazandığını belirtti.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer karaca, Meclis’in çalışmalarına yerel seçimler nedeniyle ara vermesi üzerine İzmir ve Denizli’deki programlara katıldı. İzmir’den sonra Denizli’ye gelen Karaca, Güney ilçesinde ve Pamukkale’nin Fatih Mahallesi’nde ziyaretlerde bulundu.

Yaptığı konuşmalarda ülkede yaşanan sıkıntılara dikkati çeken Karaca, “Sosyal devlet olmaktan uzaklaşıldığında sadece ekonomik kriz değil, siyasi krizler de tırmanıyor, yoksulluk derinleşiyor, vatandaşın ekonomik ve sosyal hakları askıya alınıyor. Lütuf devleti haline getirildiğimiz için sosyal belediyecilik daha da önem kazanıyor. Kimseyi geride bırakmadığımız, vatandaşın hakkını teslim ettiğimiz, emeklisinden işsizine, öğrencisinden memuruna, yaşlısından gencine toplumun sorunlarını çözmek için gelir dağılımındaki eşitsizliklerin acilen giderilmesi gerekiyor” dedi.

Vatandaşları 31 Mart yerel seçiminde sandığa gitmeye, oy kullanmaya davet eden Karaca, “Vatandaş, borcunu borçla kapatmaya çalışıyor. Bankaların bireysel kredi ve kredi kartları nedeniyle vatandaşlardan olan alacaklarının bakiyesi 23 Şubat - 1 Mart haftasında 55,2 milyar lira artarak 2 trilyon 958 milyar liraya kadar çıkmış durumda. Geniş tanımlı işsizlik artmış durumda. Esnafın derdi seçim değil geçim” diye konuştu.