Karaca, 65 kişinin öldüğü otelin bulunduğu alana karanfil bıraktı – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Karaca, 65 kişinin öldüğü otelin bulunduğu...

Karaca, 65 kişinin öldüğü otelin bulunduğu alana karanfil bıraktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Eylül 2023 Perşembe - 15:04Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe - 15:04
Karaca, 65 kişinin öldüğü otelin bulunduğu alana karanfil bıraktı

TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, KKTC Meclis Başkan Yardımcısı ile birlikte Adıyaman’a giderek, 6 şubatta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 65 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’in bulunduğu alana kırmızı karanfil bırakıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, KKTC Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ile birlikte, Adıyaman’da İsias Otel’in enkazına gitti. Karaca ve Özdenefe, yıkılan otelin yerine kırmızı karanfil bırakıp, açıklamada bulunuldu.

Karaca, yaşanan acıya dikkati çekerek, “Mevkidaşımla birlikte hukuki mücadeleyi takip etmek, bilgi almak için buradayız. Depremdeki bu yıkımın sorumluları hakkında adalet mücadelesine destek olmak için buradayız. Doğal afetler afettir ama doğal afetlerin felakete dönüşmesi engellenebilir. Bir daha böyle felaketler yaşanmaması için hukuk mücadelesini vereceğiz. Bu davaların takipçisi olacağız” dedi.

Özdenefe ise, “6 Şubat depreminde bizim yavrularımızın bulunduğu bu otel başta olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bundan sonra ki aşamada adaletin tecelli etmesi, doğal afetin felakete dönüşmesine sebep olan kişilerin adalet ile cezalarını aldıklarını görmek bizim en büyük beklentimizdir. Adaletin tecellisi vicdanları rahatlatacağı gibi bundan sonra benzer acıların yaşanmaması için tedbirlerin alınması gerekmektedir” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremde İsias Otel’de KKTC'li sporcu, öğretmen ve tur rehberlerinin aralarında bulunduğu 65 kişi hayatını kaybetmişti. İsias Otel’in yıkılmasıyla ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 5’i tutuklu olarak yargılanıyor.