TBMM Başkanlık Divanı üyelerinden Anıtkabir ziyareti – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. TBMM Başkanlık Divanı üyelerinden Anıtkabir ziyareti

TBMM Başkanlık Divanı üyelerinden Anıtkabir ziyareti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Haziran 2023 Perşembe - 17:44Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe - 17:44
TBMM Başkanlık Divanı üyelerinden Anıtkabir ziyareti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem Başkanlık Divanı üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyarette TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da hazır bulundu.

TBMM Genel Kurulunda 7 Haziran'daki seçimle Meclisin 30'uncu başkanı seçilen Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Gülizar Biçer Karaca, Celal Adan, Sırrı Süreyya Önder ve diğer Başkanlık Divanı üyeleriyle Aslanlı Yol'dan yürüyerek mozoleye geldi.
Kurtulmuş'un "TBMM Başkanı" yazılı çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Mozoleye çıkan merdivenlerde hatıra fotoğrafı çektiren Kurtulmuş ve 28. Dönem 1. Devre Başkanlık Divanı üyeleri, buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

KARACA’DAN ZİYARETLE İLGİLİ PAYLAŞIM

TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ziyaretin ardından sosyal medya hesabından “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı'nda görev almanın onuru ve bilinciyle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'i ziyaret ettik. Cumhuriyet kadını olarak sonsuz saygı, özlem ve minnetle” paylaşımını yaptı.

KARACA’YA ZİYARETLER

Öte yandan, TBMM Başkanvekili seçilmesi dolayısıyla TBMM İdare Amiri ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, katip üyeler Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya Gedik, Karaca’yı ziyaret etti.