Suseven: “NATO’ya hayır, ABD üslerine el koyacağız” – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Suseven: “NATO’ya hayır, ABD üslerine el...

Suseven: “NATO’ya hayır, ABD üslerine el koyacağız”

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mayıs 2018 Perşembe - 14:38Güncelleme: 31 Mayıs 2018 Perşembe - 14:38
Suseven: “NATO’ya hayır, ABD üslerine el koyacağız”

Vatan Partisi milletvekili adayı Ahmet Suseven, Türkiye toprakları üzerinde yabancı üs ve asker bulunmasına izin vermeyeceklerini, ulusal güvenliği tehdit eden ikili anlaşmaları iptal edeceklerini söyledi.

Türkiye’nin NATO’dan çekileceğini, emperyalist ikili anlaşmalara katılmayacağını belirten Suseven, İncirlik başta olmak üzere Türkiye’deki bütün ABD üslerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin denetimi altına alınacağını ve üsleri terk etmesi için ABD kuvvetlerine iki hafta süre verileceğini ifade etti.

 

“PKK VE IŞİD’E BEYAZ BAYRAK ÇEKTİRECEĞİZ”

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde, ABD ve İsrail’in, Türkiye’nin üzerine sürdüğü bölücü ve yobaz terör örgütlerini hızla temizleyeceklerini kaydeden Suseven, “İran ve Suriye ile işbirliği yaparak, Kandil’e üç ay içinde beyaz bayrak çektireceğiz. Perinçek Hükümeti, Türk Ordusu’nun yenilmez gücüyle ve komşularımızla işbirliğini güçlendirerek vatan savaşımızı kesin sonuca ulaştıracaktır” dedi.

Seseven, terörü bitirip Edirne’den Hakkâri’ye bütün yurda barış getirerek, Cumhuriyetin milleti birleştiren kardeşlik, eşitlik ve çağdaşlık kültürünü yerleştireceklerini sözlerine ekledi.