Çoban: Tarikat yurtları kapatılsın – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çoban: Tarikat yurtları kapatılsın

Çoban: Tarikat yurtları kapatılsın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2019 Cumartesi - 10:03Güncelleme: 28 Aralık 2019 Cumartesi - 10:03
Çoban: Tarikat yurtları kapatılsın

Sol Parti Denizli Meclisi Sözcüsü Orhun Çoban, tarikat yurtlarının kapatılmasını ve tarikat vakıflarıyla imzalanan tüm protokolllerin iptal edilmesini istedi.

Sol Parti Denizli Meclisi Sözcüsü Orhun Çoban, Çivril’deki yurtta bir öğrencinin cinsel istismara uğraması olayının ardından yaptığı açıklamada, “Karaman, Aladağ, Kulp, Taşkent, Dikili, Ümraniye, Denizli… Ülkenin her yerinde tarikat yurtlarında çocuklar tacize, tecavüze, şiddete, istismara uğramaya devam ediyor. Son olarak, Denizli'de Süleymancılar olarak bilinen tarikata ait yurtta kalan 12 yaşındaki bir çocuk tecavüze uğradı” ifadelerini kullandı.

Karanlık örgütlenmelerin çocukların geleceğini kararttığını kaydeden Çoban, “Kamu kaynakları aktarılarak iktidar eliyle büyütülen karanlık tarikatlar-cemaatler tüm pisliği ve çürümüşlüğüyle çocuklarımızın, yoksul emekçi halkın üzerine bir karabasan misali çökmüştür. Bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Kamusal eğitimi terk ettiler. Kamuya ayırmadıkları kaynakları tarikatlara, gerici vakıflara aktardılar. Bu tarikatlar Diyanet eliyle okul öncesi eğitime kadar tüm eğitim, kademe kademe bu güçlerin eline bırakıldı. Tarikat yurtları kapatılmalıdır. Tarikat vakıflarıyla imzalanan tüm protokoller iptal edilmelidir. Eğitim bilimsel ve laik temelde düzenlenmeli; her düzeyde parasız olmalı, barınma ihtiyaçları kamu tarafından karşılanmalıdır. Kamusal eğitim tüm çocuklar için en temel haktır” dedi.