Sol Parti’den Muharrem İnce’ye “çekil” çağrısı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Sol Parti’den Muharrem İnce’ye “çekil” çağrısı

Sol Parti’den Muharrem İnce’ye “çekil” çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mayıs 2023 Salı - 14:42Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı - 14:42
Sol Parti’den Muharrem İnce’ye “çekil” çağrısı

Sol Parti Denizli Milletvekili Adayı Kamil Doğan, 14 Mayıs’taki seçimin ilk turda bitmesi gerektiğini belirterek, Muharrem İnce’ye çekilme çağrısında bulundu.

Sol Parti Milletvekili Adayı Kamil Doğan, seçim çalışmaları kapsamında, Çivril ve Gürpınar’da vatandaşlarla buluştu. Doğan, yaptığı konuşmalarda, bu seçimin Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olduğunu ifade etti. Doğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye “Bu iktidarın kötülüklerinin parçası olmayın. Seçimin ikinci tura kalmasının ardından yaşanılacak 15 günlük kaosun ve kabusun parçası olmayın” diye seslendi.

Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine sayılı günler kaldığını söyleyen Doğan,“Kaybetme korkusu büyüdükçe mevcut iktidar ötekileştirici ve tehditkâr bir dili devreye sokuyor. Dine ve milliyetçiliğe dayandıkça yalana iftiraya başvurmaktan çekinmiyor. 20 yılı aşkın süren iktidarları boyunca Cumhuriyet’in bütün ilerici kazanımlarını rafa kaldırdılar. Zengini daha zengin yaparlarken yoksulları daha da yoksullaştırdılar. Toplumsal barışı yok ettiler. Laikliği düşman görmenin yanısıra kadın düşmanı politikaların destekçisi oldular. Kamu kaynaklarını yağmaladılar. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklediler. Yarattıkları ülke, krizlerin pençesinde kıvranan insanların geleceğe kaygıyla baktıkları şiddetin baskıların kol gezdiği özgürlüklerin rafa kaldırıldığı bir ülkedir” dedi.