Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban: Sağlıktan tasarruf olmaz – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun...

Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban: Sağlıktan tasarruf olmaz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Eylül 2021 Cumartesi - 14:03Güncelleme: 11 Eylül 2021 Cumartesi - 22:37
Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban: Sağlıktan tasarruf olmaz

Bazı ilaçların ödeme kapsamından çıkartılmasına Sol Parti tepki gösterdi. Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, 52 ilacı ödeme kapsamından çıkarılmasını eleştirerek “İktidar sahipleri şatafattan tasarruf etmezken, halkın sağlık hakkını gasp ederek sözde tasarruf sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, yazılı açıklamasında, SGK’nın bazı ilaçları geri ödeme listesinden çıkararak, alım gücü düşük olan vatandaşların birçoğunun ilaca ulaşmasını zorlaştırdığını belirtti. Çoban’ın açıklaması şöyle:

“SGK, 15 Ekim’den sonra 52 ilacı geri ödemeyecek. 147 ilacı da 10 günde 1’er kutu olacak şekilde ve kurumun belirleyeceği sabit bir fiyattan ödeyecek. Böylece vatandaşın vereceği fiyat farkı da daha çok olacak. Ayrıca eşdeğer ilaçlardan alınacak farklar yüzde 5 oranında arttırıldı,. Bu da vatandaşın cebinden çıkacak fiyat farkını fazlalaştıracak.

Sağlık harcamaları bir gider kalemi değildir, halk sağlığına yapılan bir yatırımdır. İlaç harcamalarında tasarruf, ilaçların geri ödeme listelerinden çıkarılmasıyla olmaz. Sağlıktan tasarruf halkın hastalanmasını engelleyecek koşulların oluşturulmasıyla; ekonomik, sosyal giderlerin kamusal olarak karşılanması ile olur.”