Çoban: Denizli’nin yeni bir Kaz Dağları olmasına izin vermeyeceğiz – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çoban: Denizli’nin yeni bir Kaz Dağları...

Çoban: Denizli’nin yeni bir Kaz Dağları olmasına izin vermeyeceğiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ağustos 2020 Cuma - 12:08Güncelleme: 14 Ağustos 2020 Cuma - 12:08
Çoban: Denizli’nin yeni bir Kaz Dağları olmasına izin vermeyeceğiz

Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, beş ilçede altın, gümüş ve diğer madenlerin aranması için açılan ihaleye tepki göstererek, Denizli’nin yeni bir Kaz Dağları olmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Denizlilere “topaklarımızın altını oydurmayalım” çağrısı yapan Sol Parti İl Başkanı Orhun Çoban, “Çok değil 2 ay önce Denizli kamuoyunun etkisiyle Tavas’ın Avdan Mahallesi’ne yapılması planlanan termik santralin durdurulduğu görmüştük. Bugün ise, 66 ilde 766 maden sahasının 24 Ağustos'ta başlayarak eylül ayının sonuna kadar ihaleye çıkılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Çoğunluğu altın ve gümüş maden sahası olan ihaleye konu yerlerden 12si, 5 farklı ilçemizde bulunmaktadır” dedi.

Altın uğruna yaşam alanlarının feda edilmemesi gerektiğini vurgulayan Çoban, “Sol Parti olarak, ülkemizin ihtiyaç fazlası bir enerji havzasına dönüştürülme talan edilme projelerine dur dediğimiz gibi, il örgütü olarak şehrimizin altın madeni aranması bahanesiyle katledilmesine sessiz kalmayacağımızı beyan ediyoruz. Denizli’nin yeni bir Kaz Dağları olmasına izin vermeyeceğiz. Yaşam alanlarımıza, ormanların ve ekilebilir arazilerin rant uğruna talan edilmesine sessiz kalmayacağız. Maden sahası olarak ihaleye çıkılacak alanlardan bir tanesi olan Süleymanlı ve Kovanoluk mahalleleri arasında kalan Süleymanlı Yaylası Gölü ve çevresinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘kesin korunacak hassas bölge’ ilan edilmiş olması da kötü bir fıkranın içerisinde olduğumuzu açıklıkla gösteriyor” dedi.