Çoban: Avdan’da termik santral istemiyoruz – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çoban: Avdan’da termik santral istemiyoruz

Çoban: Avdan’da termik santral istemiyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Nisan 2020 Pazar - 18:18Güncelleme: 26 Nisan 2020 Pazar - 18:18
Çoban: Avdan’da termik santral istemiyoruz

Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, Avdan Mahallesi’nde kurulmak istenen termik santralinin Tavas Ovası’nı, zeytin ağaçlarını, tarımı, insan ve çevre sağlığını tehdit edeceğini belirtti.

Sol Parti İl Başkanı Orhun Çoban, yaptığı açıklamada, AK Parti’nin coronavirüs salgınını fırsata çevirip, doğayı katletme politikalarını sürdürdüğünü iddia etti. Çoban, “Salda Gölü’nde gerçekleştirdikleri doğa katliamından sonra, Avdan Mahallesi’nde termik santrali kurulması onaylandı. Bilindiği üzere Avdan Madencilik A.Ş. tarafından Avdan’a kurulacağı açıklanan 300 MW’lık termik santralin ÇED raporu 10 günlük süre ile halkın görüşüne sunuldu. Halk coronavirüs salgını nedeniyle evlerde otururken, Rapor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca (DİK) yeterli bulunup nihai kabülü yapıldı” dedi.

Halkın ve doğanın talan politikalarına heba edildiğini kaydeden Çoban, “Avdan’da santralin kurulmasın da ısrarcı olunması Tavas, Kale ve çevresinde tarımı ile doğal yaşamı öldürecektir. Santrallerin bacalarından çıkan gazlar asit yağmuru ile toprağın yapısını bozacaktır. Tarımı ve hayvancılığı bitirecek, insan sağlığını etkileyecek bu uygulamaya sadece Tavas ve Kale değil, bütün Denizli itiraz etmek durumunda. Üç yıldır sürdürdükleri ama başaramadıkları termik santrali kurma girişimini, coronavirüsü salgınını fırsat bilip süreci tamamlamaya çalışmak utanç vericidir. Dün Salda’da, bugün Avdan’da sürdürdükleri insanlığa ve doğaya karşı sürdürdükleri yıkım politikalarına karşı mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.