Binlerce SMS gönderildi, Pamukkale Belediyesinde kim aday gösterilecek? – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Binlerce SMS gönderildi, Pamukkale Belediyesinde kim...

Binlerce SMS gönderildi, Pamukkale Belediyesinde kim aday gösterilecek?

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 18 Ocak 2024 Perşembe - 09:51Güncelleme: 18 Ocak 2024 Perşembe - 10:04
Binlerce SMS gönderildi, Pamukkale Belediyesinde kim aday gösterilecek?

Denizli AK Parti’de Merkezefendi’den sonra Pamukkale Belediyesinin başkan adayının belirlenmesinde de önemli gelişme olduğu, yeni aday isminin netleştiği konuşuluyor. Eski meclis üyesi Birtan Şahan’ın binlerce kişinin cep telefonuna gönderdiği "Denizli ve Pamukkalemiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" şeklindeki SMS, "yeni aday mı" yorumlarına yol açtı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığına Osman Zolan’ın yeniden aday gösterilmesinin ardından kentte iktidar partisine yönelik siyasi kulisler, Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkan adaylarının kim olacağına odaklandı.

MERKEZEFENDİ’DE EKREM BAŞER İSMİ

D20HABER.COM, partiye yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Merkezefendi’nin eski ilçe başkanı ve 14 Mayıs seçimlerinde 4. sıra milletvekili adayı olan Ekrem Başer’i Merkezefendi Belediye Başkanlığına aday göstereceğini dün duyurmuştu.

PAMUKKALE’DE DE KULİSLER KAYNIYOR

Pamukkale Belediyesi için de kulisler kaynıyor. Dün binlerce kişinin cep telefonuna gönderilen mesaj, "Avni Örki, yeniden aday gösterilmeyecek mi? Bir dönem sona mı erdi?" şeklinde yorumlandı.

SMS’lerde "Denizli B.B. Başkanı Sn Osman Zolan'a başarılar diliyorum. Denizli ve Pamukkalemiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Birtan Şahan" yazıyordu.

Bu arada, Şahan’ın, sosyal medya hesabından da Zolan ile birlikte çekilen bir fotoğrafı "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman ZOLAN ' a Başarılar Dilerim. Birtan ŞAHAN" notuyla paylaştığı görüldü.

Şahan, 2019 yerel seçiminde Pamukkale Belediye Meclis Üyesi seçilmiş, 14 Mayıs 20237te yapılan seçimde milletvekili adaylığı için bu görevinden istifa etmiş ve 6. sıradan milletvekili aday listesinde yer almıştı. Şahan, çeşitli dönemlerde AK Parti İl Yönetim Kurulu'nda da görev aldı.

SELEFİ GİBİ PEŞ PEŞE AÇILIŞLAR YAPIYOR

Öte yandan, kulislerde yeniden aday gösterilmeyeceği öne sürülen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin de, görevi devraldığı selefi Hüseyin Gürlesin gibi son günlerde peş peşe açılışlar yaptığı gözleniyor.

Gürlesin de yeniden aday gösterilmeyeceğini öğrendiğinde tamamlanmayan Seyir Tepesi’nin bile açılışını yapmıştı.