Oy kullanırken bunlara dikkat! – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
14 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Oy kullanırken bunlara dikkat!

Oy kullanırken bunlara dikkat!

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Haziran 2018 Cumartesi - 01:04Güncelleme: 23 Haziran 2018 Cumartesi - 01:04
Oy kullanırken bunlara dikkat!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Seçimleri'nde nasıl oy kullanılacağını, oy kullanma sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Seçmenlerin oy kullanabilmek için üzerinde TC kimlik numarası olan kimlik belgesi bulundurması gerekiyor. Üzerinde TC kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz edenler, seçmen bilgi kağıdı veya veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğiylşe oylarını kullanabilecek.


İŞTE OYUNUZU KULLANABİLMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

1-T.C. Kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini sandık kuruluna ibraz etmeniz gerekir.

Not: Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır

2-Oyunuzu kullanmadan önce kimlik belgenizi ve varsa seçmen bilgi kağıdınızı sandık kurulu görevlisine verin. Adınız sandık seçmen listesinde bulunduktan ve kimlik bilgileriniz kontrol edildikten sonra oy kullanacaksınız.

3-Sandık kurulu mührü ile mühürlenmiş oy zarfı ile birlikte, size verilen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimine ait 2 ayrı birleşik oy pusulasını ve Evet/Tercih mührünü alarak oy verme kabinine girin. Tercih ettiğiniz Cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmamak suretiyle mührü basın.

4-Mührün kurumasını bir müddet bekledikten sonra, birleşik oy pusulalarını yazılı alan dışa gelecek şekilde ayrı ayrı katlayıp aynı zarfa koyun.

5-Kapalı oy verme yerinden çıkıp, zarfı sandığa bizzat atın. Evet/Tercih mührünü sandık kuruluna teslim edin .

6-Sandık seçmen listesinde isminizin karşısına imzanızı atın ve kimlik kartınızı alın.

  

YASAK OLAN CİHAZLAR

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girilmesi yasaktır ve cezası bulunmaktadır. Yanınızda bu tür cihazlar varsa sandık kuruluna teslim ediniz. Oy verme işlemi bittikten sonra sandık kurulundan teslim almayı unutmayız.