Vural, YRP’den Belediye Başkan Adayı oldu – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Vural, YRP’den Belediye Başkan Adayı oldu

Vural, YRP’den Belediye Başkan Adayı oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Şubat 2024 Cuma - 11:17Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma - 11:18
Vural, YRP’den Belediye Başkan Adayı oldu

Denizli’nin Çivril ilçesinde siyasette çok hızlı gelişme ve değişmeler yaşanıyor. Adayın geri çekilmesi, bağımsız adaylık derken, son olarak Çivril belediye Başkanı Niyazi Vural, bağımsız adaylıktan vazgeçip Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) aday oldu.

Çivril ilçesindeki siyasi atmosfer, kent merkezini aratmıyor. Siyasi partiler aday değiştiriyor, bağımsız adaylık başvurularında bulunuluyor ve parti değiştirmeler yaşanıyor. Listelerde eksikleri gidermek için siyasi partilere tanınan sürenin son gününde beklenmedik bir gelişme yaşandı.

AK Parti’nin yeniden aday göstermemesi üzerine bu partiden istifa edip bağımsız adaylık başvurusu yapan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ile YRP yöneticileri arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlandı.

YRP yönetimi, Rıdvan Oral’ın adaylığını geri çekerek, Vural’ı aday gösterdi ve aday değişikliği ilçe seçim kuruluna bildirildi.

BASIN TOPLANTISIYLA AÇIKLAMADA BULUNACAK

Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’ın görüştüğü Vural, YRP listesinden belediye başkan adayı olarak 31 Mart yerel seçimine katılacağını, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği basın toplantısıyla belediye meclis listesi ve diğer konularda açıklamada bulunacağını söyledi.

BİYOGRAFİSİNDE DİKKAT ÇEKEN DETAY

Öte yandan, Çivril belediyesinin resmi internet sitesinde Vural’ın biyografisiyle ilgili bir detay gözlerden kaçmadı. Vural, biyografisinde, AK Parti’de ilçe başkanlığı yaptığı, milletvekili adayı olduğu, AK Parti’den Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunduğu yazıyor.

Ancak, Çivril Belediye Başkanlığına AK Parti’den seçildiği bilgisi ise yer verilmiyor. O bölümde, sadece “Memlekete hizmet yolunda yola çıkan Av. Niyazi Vural 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Çivril Belediye Başkanlığına seçildi” ifadesine yer verilmiş.

Bu konudaki sorumuza Vural, “Son paragrafta bir değişiklik olmadı. Daha önce ne yazıyorsa öyle duruyor. AK Parti’nin silinmesi söz konusu değil” yanıtını verdi.