Altınova adıyla ilçe kurulması kabul edilmedi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Altınova adıyla ilçe kurulması kabul edilmedi

Altınova adıyla ilçe kurulması kabul edilmedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Temmuz 2020 Perşembe - 11:31Güncelleme: 11 Temmuz 2020 Cumartesi - 13:50
Altınova adıyla ilçe kurulması kabul edilmedi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli’de Altınova adıyla bir ilçe kurulmasına ilişkin verdiği yasa teklifinin, İYİ Parti, MHP ve CHP milletvekillerinin “kabul” yönünde el kaldırmasına rağmen, oturumunu yöneten Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın bir anlık dikkatsizliğiyle kabul edilmediğini öne sürdü.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Çivril ilçesinin 12 mahallesi ile Baklan ilçesinin bir mahallesinin bağlanmasıyla Çıtak ve Kıralan mahallelerinin merkez olacak şekilde “Altınova” ismiyle bir ilçe kurulması için yasa teklifi verdi.

Yasa teklifinin mecliste görüşülmesi sırasında söz alan Öztürk, geçmişte bu yönde MHP Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve DYP Milletvekili Mehmet Gözlükaya’nın da yasa teklifleri verdiğini anımsatarak, Ayhan ve Gözlükaya’ya teşekkür etti. Siyasi baskılar ve yasa yapıcıların bölgeye hakim olmaması nedeniyle il ve ilçelerin sınırlarının hatalı belirlenebildiğini savunan Öztürk, şunları söyledi:

“İlçe olarak kurulmasını istediğim bölge, coğrafi açıdan yakınında bulunan mahallelerle birlikte dağınık bir görüntü sergilemektedir. Bu bölgede 13 bin vatandaşımız yaşamaktadır. Bu dağınıklık hem hizmetlerden yararlanılması hem de kaynakların doğru kullanılması konusunda yetersiz kalınmasına neden olmaktadır. Düşünün tarım, hayvancılık, nakliyecilik, ticaretin yapılabildiği bir bölgedesiniz. Ancak coğrafi kopukluk ve bağlı bulunduğunuz ilçenin nüfusunun yoğunluğu nedeniyle yerel ve kamusal hizmetlerden yeterince yararlanamıyorsunuz. Bu hem başta bölge halkına, hem de yerelde bağlı bulunduğunuz Denizli’ye yapılan bir haksızlıktır. Bu bölgemizin gelişmişliğinin hak ettiği seviyeye yükselmesi, hem ekonomik, hem de sosyal anlamda gelecek vadetmesi ve bölge halkının sağlık, güvenlik, adliye, milli eğitim ve kamu iktisadi kuruluşlarıyla diğer bölgesel kuruluşların hizmetlerinden daha iyi ve ulaşımın daha çabuk olması nedeniyle daha kolay faydalanabilmeleri açısından önemlidir. Bu nedenledir ki bölge ilçe olmayı hak etmektedir.”

Öztürk, konuşmasının ardından yapılan oylamada, Meclis Başkanı seçimi için TBMM Genel Kurulunda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teklifin kabul edilmesi yönünde el kaldırması üzerine MHP milletvekilleri de kabul yönünde oy kullandığını, İY Parti ve CHP milletvekillerinin de kabul oyu verdiğini, ancak oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın bir anlık dikkatsizliği üzerine kabul oylarının fazlalığına rağmen teklifin kabul edilmediğini öne sürdü.