Kazancıoğlu: Har vurup harman savuruyorlar – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kazancıoğlu: Har vurup harman savuruyorlar

Kazancıoğlu: Har vurup harman savuruyorlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Mayıs 2022 Perşembe - 14:30Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe - 14:56
Kazancıoğlu: Har vurup harman savuruyorlar

Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu, iktidarın ülke ve ekonomi yönetimini “Hepimiz fakirleştik, hoş bir şey değil. Uçaklarda, saraylarda yaşıyorlar, har vurup harman savuruyorlar” sözleriyle eleştirdi.

Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu, Parti Meclisi Üyesi Süleyman Dinçberk ve İl Başkanı Erhan Derici ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Ekonomik durumun herkes için sıkıntılı olduğunu vurgulayan Kazancıoğlu, şu andaki uygulamalarla serbest piyasa ekonomisindeki rekabetin rakibinin pratikte devlet olduğunu, partili sermayeye yapılan bağlantılarla serbest piyasa koşullarının daraldığını söyledi.

“İMTİYAZLI İNSANLAR EKONOMİSİ OLUŞTU”

Giderek yerleşen partili devlet yönetiminin yaşamın her alanında etkin kılındığını belirten Kazancıoğlu, “İmtiyazlı insanlar ekonomisi oluştu. AK Parti oyuncu olarak yer almaya başladı. Yol yapılırken işin sahibi kimdir? Karayolları değil mi? Kamunun menfaatini koruması gerekirken bakıyorsunuz masanın her iki tarafında da aynı kişi var, Bu hesap edilebilir durumu ortadan kaldırıyor. Har vurup harman savuruyorlar. Onlar uçaklarda, saraylarda yaşarken hepimiz fakirleştik” dedi.

“KENDİ AYAKLARINA KURŞUN SIKIYORLAR”

Kamusal otoritenin özgür yaşama müdahale ettiğini dile getiren Kazancıoğlu, “AKP’nin elinde partili devletle karşı karşıyayız. Bu insanların işini zorlaştırıyor. Adalet olmayan yerde güven tesis edilebilir mi? Ellerinden geleni artlarına koymamak için çabalıyorlar. Osman Kavala’yı bıraksalar adam ne yapacak? Ama dışarıda bunun karşılığı demokrasiye dönüyorlar diye bir şey oluşurdu. Kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar” ifadelerini kullandı.