İnce’den istifa yorumu, kongrede il başkanlığı için öne çıkan isim – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İnce’den istifa yorumu, kongrede il başkanlığı...

İnce’den istifa yorumu, kongrede il başkanlığı için öne çıkan isim

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ağustos 2021 Çarşamba - 09:00Güncelleme: 11 Ağustos 2021 Çarşamba - 11:02
İnce’den istifa yorumu, kongrede il başkanlığı için öne çıkan isim

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Denizli İl Başkanı Yılmaz İçen’in istifası için “Karışık bir durum yok, olur böyle ufak tefek şeyler” yorumunu yaptı. Bu arada 22 Ağustos’ta yapılacak kongrede il başkanlığı için Merkezefendi İlçe Başkanı Erhan Derici’nin ismi öne çıkmaya başladı.

Memleket Partisi Denizli Örgütünde hareketli günler yaşanıyor. Kurucu il başkanı Yılmaz İçen’in istifası önemli bir gelişme olarak dikkatleri çekerken, gözler 22 Ağustos’ta yapılacak il kongresine çevrildi. Partinin Pamukkale, Merkezefendi, Tavas, Kale, Çal, Honaz, Beyağaç ve Acıpayam örgütleri, kongrede kimi destekleyeceklerini şimdiden duyurdu.

Memleket Partisi’nin 8 ilçe örgütü, 22 Ağustos Pazar günü yapılacak 1. olağan il kongresinde il başkanı adayı olarak Merkezefendi İlçe Örgütü Kurucu Başkanı Erhan Derici’yi destekleyeceklerini açıkladı.

İNCE’DEN İÇEN’İN İSTİFASIYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME

Öte yandan, Teke Tek programına konuk olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Fatih Altaylı’nın Denizli İl Başkanı Yılmaz İçen’in istifasıyla ilgili sorusuna “Denizli’de birisine demişsiniz ki, al sana parti kur. Al sana yetki demişsiniz. E orada sizin kendi atadığınız ilçe başkanları, sizi değiştirmek istiyorsa, o zaman siz kendinizi sorgulayacaksınız. Kurucu il başkanını kendi atadığı ilçe başkanları değiştirmek istiyorsa, ortada karışık bir durum yoktur. Olur böyle ufak tefek şeyler” yanıtını verdi.

• Memleket Partisi İl Başkanı İçen ve 8 yönetici istifa etti

İÇEN, “PARALEL YAPI OLUŞTU” DEMİŞTİ

Yılmaz İçen, istifasıyla ilgili çok sayıda neden olduğunu söyleyerek, “Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etmek (Merkezefendi Belediye Meclisi Encümen seçimi) çok büyük yanlıştı. Partide bir paralel yapı oluştu” ifadelerini kullanmıştı.