İnce: Ben şeyh değilim, oy verecekler de müridim değil – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İnce: Ben şeyh değilim, oy verecekler...

İnce: Ben şeyh değilim, oy verecekler de müridim değil

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mayıs 2023 Salı - 12:27Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı - 12:48
İnce: Ben şeyh değilim, oy verecekler de müridim değil

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine çekilmesi için yapılan çağrılara, “Ben şeyh değilim, bana oy verecekler de müridim değil. Ben çekilirsem İnce’nin ‘oy ver’ dediği yere oy verirler mi bilmem” yanıtını verdi.

[Fotoğraf: Engin ÜNAL]

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu seçimin önemli olduğunu vurgulayan İnce, Memleket Partisi’nin de anahtar parti olduğunu iddia etti.

İnce’nin basın toplantısındaki açıklamalarından satır başları şöyle:

•Seçimde belirleyici 3 unsur var. Birisi HDP. Öbürü, CHP listelerindeki 77 kişi. Bunların içinde eski AKP’li dolu. Üçüncüsü, AKP içinde Atatürk ve cumhuriyetle problemli büyük bir kitle olacak mecliste. Onun için Atatürkçülerin mecliste olması lazım.

•Seçmenlere sesleniyorum. ‘Stratejik oy kullanıyoruz’ dediniz. 2011’de baraja takılmasın diye MHP’ye oy verdiniz. 2015’te baraja takılmasın diye HDP’ye oy verdiniz. Bu seçimde Memleket Partisi mutlaka mecliste olmalıdır. Bu kadar çok Atatürk ile cumhuriyetle problemli olan bir parlamentoda parmakların nereye kalkacağını bilmiyoruz. CHP listesindeki eski AKP’lilerin yarın AKP’ye geçmeyeceğini , anayasa değişikliği için 360 milletvekili bulmayacağının garantisini kimse veremez.

• Sizde de var bir tane. 3. sıra adayı CHP’nin. CHP’li kardeşlerime sesleniyorum. Hata yaparsınız. Bunun beş yıl geri dönüşü yok. Bas oyunu Memleket Partisi’ne, Atatürkçülerin, cumhuriyetçilerin Türkiye’nin sigortası olsun. Memleket Partisi, Türkiye’nin sigortasıdır. Atatürkçülerin haricinde kimsenin olmadığı partidir.

• Trollere sesleniyorum. Gazetecilere ve sanatçılara sesleniyorum. Sahayı bilmeden konuşuyorsunuz. 24 saat lütfen susun.

•Millet İttifakı’nın adayına sesleniyorum. Açıklamanızda diyorsunuz ki ‘yüzde 60’la kazanıyorum.’ Yüzde 60’la kazanıyorsanız hiçbir problem yok. Beni de ciddiye almanıza gerek yok. Bu doğru mu? Yüzde 60’la kazanıyor musunuz?

• Troller başta olmak üzere herkes bana saldırıyor. Atılmadık iftira kalmadı. Sabah neyle uyanacağım diye bekliyorum. Hiç önemli değil. Bunlar bana diz çöktüremez, boyun eğdiremez.

•Para iddialarının hepsi yalan. Ama mahkemelerde iyi para kazanacağımı biliyorum. Hepsini avukatlar tek tek tespit ediyor. FETÖ’cülerin yaptığını CHP’li kardeşlerim yayıyor. Bundan utanacaksınız. Sahte belge yayanların hepsine dava açacağım. Sonra bana gelip yalvarmayın, özür dilemeyin. Hiç kimseyi affetmeyeceğim.

•Sayın Kılıçdaroğlu’na soruyorum. Yüzde 60’la seçimi kazanıyor musunuz? Yoksa sana engel ben miyim? Önünü mü tıkıyorum? Yoksa yardımcı mı oluyorum iyi düşün.

• Memleket Partisi ve Muharrem İnce’nin oy aldığı kesim ne Kılıçdaroğlu’na ne de Erdoğan’a oy verir. Bunlar genç seçmen. İkinci kararsız seçmenler. Üçüncüsü de her ikisinden de bıkmış seçmenler. Muharrem İnce ‘yi devre dışı bırakırsanız bunların hepsi onlara oy vermeyecek.

• Bu seçmen kitlesi farklı bir kitle. Muharrem İnce’ye oy verir ama Muharrem İnce’nin ‘oy verin’ dediği yere oy veriler mi bilmiyorum. Bunlar benim müridim değil, ben de tarikat şeyhi değilim. Çoğu üniversite mezunu insanlar. Aklı başında insanlar bunlar. Cumhuriyetin geleceğinden kaygıları var. Sen bunların gönlünü alacaksın, ikna edeceksin.

İnce basın toplantısından sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda esnaf ziyaretlerinde bulundu.