Kazancıoğlu: Altılı masa dikkat dağıtıyor – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kazancıoğlu: Altılı masa dikkat dağıtıyor

Kazancıoğlu: Altılı masa dikkat dağıtıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ekim 2022 Perşembe - 16:17Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe - 16:33
Kazancıoğlu: Altılı masa dikkat dağıtıyor

Memleket Partisi Teknoloji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu, 6’lı Masa’nın ekonomi ve diğer konularda dikkat dağıttığını öne sürerek, “Altılı masa 7-8 aydır ne bir cumhurbaşkanı adayı çıkarabildi ne de problemlerimize çözüm olabilecek bir demeçte bulunabildi. Altılı masa sebebiyle ekonomi ve hayati meseleler konusunda dikkatimiz dağıtılıyor” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu, parti meclisi üyeleri Süleyman Dinçberk ve Osman Kurtuluş ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Kazancıoğlu, parti olarak önceliklerinin cumhurbaşkanı adayı değil, seçmen ve sandık olduğunu söyledi.

“DİKKATİMİZ DAĞITILIYOR”

Herkesin 6’lı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağını konuştuğunu, ancak bunun yanlış bir yöntem olduğunu savunan Kazancıoğlu, “Herkesin konuştuğu konu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacağı. 7-8 aydır ne bir cumhurbaşkanı adayı çıkarabildiler ne de problemlerimize çözüm olabilecek bir demeçte bulunabildiler. Oylanıyoruz. Altılı masa sebebiyle ekonomi ve hayati meseleler konusunda dikkatimiz dağıtılıyor. Bizim kanaatimiz, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı bulmaları veya bulmamaları, Cumhur İttifakı’na kan kazandırmaktadır” diye konuştu.

“MÜKERRER OY KULLANDIRACAKLAR”

Önceliklerinin seçmen ve sandık ittifakı kurulması olduğunu kaydeden Kazancıoğlu, “Türkiye’de iktidardan kurtulmanın yolu, oy kullanacak 60 milyon seçmeni tek tek tespit etmektir. 60 milyon seçmeni mahalle mahalle, ev ev paylaşmamız lazım. Biz bu konuda diğer partilere sandık ve seçmen ittifakı öneriyoruz. Altılı değil onlu, on ikili masa olabilir. 60 milyon seçmeni inceleyip sandık paylaşımında görev almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kazancıoğlu, seçim güvenliğiyle ilgili soruya “Televizyonlarda çıkıyor. Sizin evinize başkası kaydedilmiş. Onlara mükerrer oy kullandıracaklar. Şimdi internetten bir kelime, bir harf değiştirerek insanların adı-soy adı değişiyor. Yazlık evleri gezip tespit yapıyorlar. Oy kullanmaya hakkı olmayan insanlara oy kullandıracaklar. Hakkaniyetli bir seçim istiyoruz. Biz yeni bir partiyiz. Diğer partileri de seçmen ve sandık ittifakına çağırıyoruz” yanıtını verdi.

“İTTİFAKLAR SON DÜZLÜKTE YAPILMALI”

Zafer Partisi ile ittifak konusunu seçime iki ya da üç ay kala değerlendirip karar vereceklerini söyleyen Kazancıoğlu, bu konuda daha fazla konuşmanın erken olduğunu, ittifakların son düzlükte yapılması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Seçmen ve sandık ittifakı için parti olarak HDP ile işbirliğine gidip gitmeyecekleri konusundaki soruya ise Kazancıoğlu, “Biz seçmen ve sandık ittifakı derken hiç kimseyi ayırt etmiyoruz. Ancak ayırt etmiyoruz derken, kanun içinde kalan, kanun hareket eden toplulukları düşünerek söylüyoruz. Kendilerini terörist yaklaşımlardan uzaklaştırdıkları takdirde kürt arkadaşlarımızla problemimiz yok. Eline silah alanlarla çok büyük problemimiz var. Bunu reddediyoruz. Seçmen ve sandık ittifakı konusunda orada işbirliği yapılacak meşru grup ve arkadaşlar varsa tabi ki işbirliği yaparız” karşılığını verdi.