Memleket Partisi Denizli İl Başkanlığına Erhan Derici seçildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Memleket Partisi Denizli İl Başkanlığına Erhan...

Memleket Partisi Denizli İl Başkanlığına Erhan Derici seçildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ağustos 2021 Pazar - 20:04Güncelleme: 22 Ağustos 2021 Pazar - 22:33
Memleket Partisi Denizli İl Başkanlığına Erhan Derici seçildi

Memleket Partisi Denizli İl Kongresi yapıldı ve tek aday olan Erhan Derici, il başkanlığına seçildi. Kongrede, yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi.

Memleket Partisi’nin Denizli 1. Olağan İl Kongresi bugün Çatal Çeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Kongreye Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Dudu, ilçe başkanları ve delegeler katıldı.

 

“PARTİMİZİ OLASI BİR ERKEN SEÇİME HAZIRLIYORUZ”

Kongrenin divan başkanlığını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Dudu, açılış konuşmasında, “Çok zor şartlarda partimizi olası bir seçime hazırlıyoruz. 18 Eylül’deki kurultayımız öncesinde il ve ilçe kongrelerimizi yapıyoruz. Seçime girebilmemiz için belli sayıda bir örgütlenmeye ihtiyacımız var. Bu kadar hızlı bunu gerçekleştirdiğiniz için size teşekkür ederim. Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin liderliğinde iktidara yürüyeceğiz” dedi.

“3-4 AYDA ÖRGÜTLENME TÜRKİYE TARİHİNDE REKORDUR”

İl başkan adayı Erhan Derici ise, Memleket Partisi kurulana dek aktif siyasete pek sıcak bakamadığını söyleyerek, “Çünkü arkasından gidilebilecek bir lider, tüzüğü, programı gönül rahatlığı ile savunulabilecek bir siyasi parti yoktu. Genel Başkanımız Muharrem İnce ve kurduğu Memleket Partisi bu boşluğu doldurdu. Olası bir erken seçim beklentisi ile 3-4 yıla yayılması uygun olan bir örgütlenme süreci 3-4 aya sığdırıldı. Bu Türkiye siyasi tarihinde bir rekordur. İşimizin kolay olmadığını, yolumuzun uzun ve uğraşlı olduğunu biliyoruz. Bu aşamada Denizli Örgütünün sorumluluğunu ben ve ekibim üstlenmekteyiz. Bunu bir bayrak yarışı olarak görüyorum. Bugün ben, yarın başka arkadaşım bayrağı daha ileriye götürerek Memleket Partisi’ni hak ettiği yere taşıyacak” diye konuştu.

TÜM OYLARI ALDI

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek aday olan Erhan Derici, delegelerin tümünün oyunu olarak Memleket Partisi Denizli İl Başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu da şöyle oluştu:

Efe Serdar Gökdağ, Ercan Sunay, Abdullah Gazezoğlu, Hüseyin Selçuk, Hüseyin Harun Ökek, Doğan Erol Kemal Cantimur, Esra Kaplanlar, Süha Güler, Derya Ay, Sevil Öztürk Kösea, Adnan Alper Alışan, Mevlüt Çomak, Murat Göker, Emre Değirmenci, Kubilay Yalçın Gerboğa, Mehmet Emin Ataş, Aynımah Orak, Okan Birsen, Şafak Pamir Sirel, Ali Yeşilkaya, Nurcan Ünlü, Gaye Akgün ve Bedia Öner.

KURULTAY DELEGELERİ

Memleket Partisi kurultal delegeliklerine de Erhan Derici, Efe Serdar Gökdağ, Savaş Akman, Osman Uluköy, Osman Fikri Bursalıoğlu, Ertan Başkan, Sündüz Kesikbaş, Murat Cımık, Can İyiçoban, Orhan Köse, Arif Suna, Gökhan Deda, Baki Tatar ve Yeşim Karaoğlan Uyar seçildi.