Derici’den istifalarla ilgili açıklama – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Derici’den istifalarla ilgili açıklama

Derici’den istifalarla ilgili açıklama

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Kasım 2022 Pazartesi - 17:50Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi - 17:51
Derici’den istifalarla ilgili açıklama

Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Erhan Derici, son dönemde partide yaşanan istifa olaylarıyla ilgili açıklamada bulunurken, kendisini şımarıkla suçlayan Pamukkale eski İlçe Başkanı Savaş Akman’a da “Beni şımarıklıkla suçlamak tek kelimeyle hadsizliktir” yanıtını verdi.

Memleket Partisi İl Başkanı Erhan Derici, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, partideki istifalara ilişkin açıklamada bulundu. Pamukkale İlçe Başkanlığından istifa eden Savaş Akman’ın açıklamasında kullandığı “şımarık zengin çocuğu” ibaresinin kendisine yakıştırılamayacağını söyledi.

“KULLANDIĞI İFADE HADSİZLİKTİR”

Derici, bu sözlere “Çocuk dediği kişi evli, 2 çocuk babası, 40 yaşında, ailesinin sahibi olduğu şirkette yönetici olan bir yüksek mühendistir. Beni şımarıklıkla suçlamak tek kelimeyle hadsizliktir. Kullanılan üslup kişinin aynasıdır. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum” yanıtını verdi.

“LİSTEDE İSİMLERİ YER ALANLAR AKMAN’A KATILMAMIŞTIR”

Akman’ın istifa açıklamasında kendisiyle birlikte 14 yönetim kurulu üyesinin isminin bulunduğunu kaydeden Derici, “Bu konuda yapılan haberde adı geçen bir yönetim kurulu üyesi, haberin altına ‘yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmamın Savaş beyin fikirleri ile ilgisi yoktur’ yorumunu yapmıştır. Aynı listede adı geçen yedek yönetim kurulu üyesi de ‘zengin aile cocuğu şımarıklığı ne demek? Benim bildiğim ve gördüğü kadarıyla her türlü ticari riski de göze alarak bu işe soyunmuş bir kişiye bunları söylemek hiç hoş olmamış’ demiştir. Ayrıca listede yer alanlara sorulmamış, danışılmamış, istifa ettiler diye isimleri yazılmış” diye konuştu.

“ESKİ İSTİFALAR YENİ GİBİ SUNULDU”

Acıpayam ve Çal eski ilçe başkanlarının yeni istifa etmiş gibi sunulduğunu ifade eden Derici, “Çal eski İlçe Başkanı’nın istifa ettiği de öne sürülmüştür. Bu gerçeği yansıtmamaktadır. 21 Mart 2022’de görevinden istifa ettiği dilekçesini vererek görevini sonlandırmış oldu. İstifa sonrası kendisiyle kırgınlığımız olmadı. Çal’a gittiğimizde ziyaret ettik kendisini. İstifa ettiğini söyleyen Acıpayam İlçe Başkanı ise disiplin cezası nedeniyle partiden uzaklaştırılmıştır” dedi.

Derici, istifa eden belediye meclis üyeleriyle ilgili ise “Merkezefendi Belediye Meclis üyeleri de istifa ettiklerini açıkladı. Kendileri istifalarından önce ve sonra bizi arayıp helallik istediler. İstifalarının diğer istifa açıklayan gruplarla ilgisinin olmadığını, il ve Merkezefendi İlçe Örgütü ile bir sorundan dolayı istifa etmediklerini belirttiler” açıklamasını yaptı.

“YOLA ÇIKTIKLARIMIZLA DEVAM EDİYORUZ”

İlk günkü heyecan, umut ve inançla çalışmalarımıza devam ettiklerini belirten Derici, “Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin istifalarla ilgili ‘siyasette yola çıktıkların vardır, yolda katılanlar vardır, yolda takılanlar vardır’ diye bir değerlendirmesi olmuştu. Biz yola çıktıklarımızla birlikte yolda katılanları da aramıza alarak azimle yürüyeceğiz. Yolda takılanlara da kendi siyasi hayatlarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.