Derici: Hiçbir vicdan ve siyasi görüş bu rezaleti savunamaz – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Derici: Hiçbir vicdan ve siyasi görüş...

Derici: Hiçbir vicdan ve siyasi görüş bu rezaleti savunamaz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Aralık 2022 Pazartesi - 11:49Güncelleme: 12 Aralık 2022 Pazartesi - 11:49
Derici: Hiçbir vicdan ve siyasi görüş bu rezaleti savunamaz

Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Erhan Derici, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin 6 yaşındayken kendisinden 23 yaş büyük bir müritle evlendirilmesine “Hiçbir vicdan, hiçbir siyasi görüş bu rezaleti savunamaz” sözleriyle tepki gösterdi.

Memleket Partisi İl Başkanı Erhan Derici, yazılı açıklamasında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde 6 yaşından itibaren resmi nikahı olana kadar her gün tecavüze uğradığını ifade ettiğini belirtti.

Skandalın vicdanları derinden yaraladığını, dini nikah yapıldığı savunmasıyla olayın normalleştirilmeye çalışıldığını kaydeden Derici, “Bu akılalmaz trajedi karşısında sessiz kalınması mümkün değildir. Hiçbir vicdan, hiçbir siyasi görüş bu rezaleti savunamaz. Bazı yayın organlarında ‘ama’ ile başlayan ‘rızası vardı’ şeklinde cümleler kurarak tecavüz ve cinsel istismarların yaşandığı tarikatları savunanlara sesleniyoruz: Memleket Partisi iktidar olduğu zaman eğer bir çocuğun kılına zarar verdiğiniz ortaya çıkarsa hiçbirinizi affetmeyeceğiz. Peşinizi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Hep söylediğimiz gibi, AKP bu ülkeye en büyük kötülüğü yargının ayarı ile oynayarak yapmıştır. Adalet terazisinin ayarını bozduğunuz zaman bugün insanlığı dehşete düşüren bu skandalları maalesef daha çok duyacağız” diyen Derici, sözlerine şunları ilave etti:

“Bu olaya zamanında ‘kovuşturmaya yer yoktur’ kararı veren savcıdan tutun, olayın üstünü kapatmaya çalışan kolluk kuvvetlerine, kemik yaşına ilişkin rapor düzenleyen hekimlere kadar sorumluluğu bulunan herkesin yargı önünde hesap vermesini istiyoruz. Bu ülkede maalesef her şey unutuluyor ama bizler ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyenleri unutmadık. Tarikat ve cemaat yurtlarında tecavüze uğrayan çocukların acısını içimizden atamadık. Günü geldiği zaman bu rezaletlere onay verenlerin hiçbirinin yakasını bırakmayacağız, hesabını soracağız. Kendisinde bu ülke için sorumluluk hisseden tüm siyasilere sesleniyoruz; Bu tarikat ve cemaatlerin bir an önce incelenmesi, kontrol altına alınması ve bu rezaletlere karışanlardan hesap sorulması için daha ne yaşanmasını bekliyorsunuz? Dinen caizdir yalanlarıyla 6 yaşındaki çocukların gelin edildiği, dedesi yaşındaki sapık tarikat şeyhlerine adeta bir köle gibi sunulduğu gerçeklerine üç beş oy almak için kulaklarınızı mı tıkayacaksınız?”