Cumhurbaşkanı seçimi 2. turuna saatler kala yeni bir tartışma başladı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, EYT ile ilgili mesajının BTK tarafından engellendiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından SMS engeli ile karşı karşıya olduğunu duyurdu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu eleştiren Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Erdoğan’ın zulmü ve yasakları varsa, benim de vicdanına güvendiğim halkım var. Beni ister sevin ister sevmeyin, ama bu videomu herkese yayın, gösterin, anlatın. EYT’den hakkını alamayanların ve sebebi ne olursa olsun bu ülkede mağduriyet yaşayan kim varsa hakkını geri vereceğim” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, EYT’liler ile ilgili videosunda ise “EYT’de çifte standart son bulacak. 8 Eylül 1999’da sigortalı olan emekliliğe hak kazanıyor ama bir gün sonrasında sigortalı olan tam 17 yıl sonra emekli olabiliyor. EYT’deki bu adaletsizliği bitireceğim. Vatanını seven sandığa gelsin” dedi.
Videonun yer aldığı bağlantıyı da veren Kılıçdaroğlu, bunu herkesin rehberinde yer alanlara göndermesini istedi.
Erdoğan’ın zulmü ve yasakları varsa, benim de vicdanına güvendiğim halkım var. Beni ister sevin ister sevmeyin, ama bu videomu herkese yayın, gösterin, anlatın. EYT’den hakkını alamayanların ve sebebi ne olursa olsun bu ülkede mağduriyet yaşayan kim varsa hakkını geri vereceğim! pic.twitter.com/jPAwvB3vVS
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) May 26, 2023