Kibir siyaseti için sonun başlangıcı gelmiştir – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kibir siyaseti için sonun başlangıcı ...

Kibir siyaseti için sonun başlangıcı gelmiştir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Haziran 2019 Pazartesi - 20:28Güncelleme: 24 Haziran 2019 Pazartesi - 20:28
Kibir siyaseti için sonun başlangıcı  gelmiştir

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Can Çapar, İstanbul seçim sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında, “Kibir siyaseti için sonun başlangıcı gelmiştir” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Can Çapar, yaptığı açıklamayla İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yapılan anayasa değişikliği ile yasama, yürütme ve yargı ayrılığını ortadan kaldırarak keyfiyet içeren sorgulanamaz, tartışılamaz tek adam rejimini inşa eden parti devleti fikrinin halktan ve tabandan kopuk siyaset oluşumunu hazırladığını belirten Çapar, şöyle devam etti:

“2023’e 4 kala, milletimizin refahı yerine, mensubiyetlerinin/partililerinin refahını tercih eden anlayışa yerini bırakarak, siyasi ömrünü İstanbul seçimleri ile birlikte tamamlamıştır. Milletimizin uyarılarını görmek yerine parti devlet fikrinin doğası gereği daha çok şatafat, daha çok kibir ve daha çok fevrilikleİstanbul seçimlerde savrulup gitmiştir. Yeni Türkiye daha yoksul, daha yolsuz ve daha yasaklı olarak inşa edildi. Hukuka uygunluk ve anayasal değerlere sadakat edilmemesi sıradanlaştırıldı. Kendine güç katmaya çalışan,kuralsız ve istikrarsız siyasetin bedeli ise milletimize kötü bir ekonomi olarak ödetildi. İşte tekrarlanan İstanbul seçimlerini yerel seçim olmaktan çıkartan gerçeklik budur.”

Bir ülkenin refahı ve gelişmişliğinin öncelikle güçlü bir hukuk sistemi ve istikrarlı ekonomiye sahip olmakla sağlanacağını keydeden Çapar, “Çözüm için istihdamın, liyakat ile bağlantısı kurulmak zorundadır. Devletin hikmeti, adaleti tesis etmek ise adaletin tesis edildiği yerde liyakati tesis etmektir. Liyakatsizliğin sonucu tabiiyetin/dalkavukluğun kurumsallaşmasıdır. Bu yüzden adalet ve ekonomi siyasete bağımlı ve kırılgan hale gelmiş, dünya ile rekabetinden artık kopmuştur. Siyasi manevralara göre şekillenen çarşı-pazar ekonomisinden, siyasi konjonktüre göre şekillenen adalet sisteminden Türkiye’nin acilen çıkarılması gereklidir. Gerçek gündemimiz çöken ekonomimizi kurtarmak, Suriyeliler meselesi ile ilgili adım atmak ve misak-ı millinin bir parçası olan mavi vatanımızın yani Doğu Akdeniz sorununu çözmek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bağımsız hukuk devleti ve demokrasi mücadelesinde, vatan ve hürriyet hattının ileri yürüyüşünün biz gençlerle olacağını vurgulayan Çapar, “Bu topraklar her zaman bir Köroğlu yetiştirdi. Zalimlik karşısında hep mazlumdan, haktan adaletten yana oldu. Kadim Türk milleti; Yusuf Has Hacip’in fikriyatı ile Alparslanları, Şeyh Edebali’nin fikriyatı ile Osman Gazi’yi Akşemseddin’in fikriyatı ile cihan imparatoru Fatih Sultan Mehmet Han’ı, kültür ve inanç ikliminin şahikası Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirip Cumhuriyeti bizlere emanet etti. Bu toprakların huzuru, geleceği ve bekası biz Türk gençlerine emanettir. Biz, Atamızın bize emanet ettiği Türkiye’yi yeniden muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya hazırız. Bağımsız hukuk devleti ve demokrasi mücadelesinde, vatan ve hürriyet hattının ileri yürüyüşü biz gençlerle olacak” dedi.