Kasapoğlu: Atatürk’süz eğitim olmaz – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kasapoğlu: Atatürk’süz eğitim olmaz

Kasapoğlu: Atatürk’süz eğitim olmaz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Eylül 2017 Pazartesi - 11:16Güncelleme: 18 Eylül 2017 Pazartesi - 11:16
Kasapoğlu: Atatürk’süz eğitim olmaz

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) müfredattan Atatürk'ü çıkarmasını eleştirerek, 'Atatürk’süz eğitim olmaz' dedi.

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, medrese eğitim sisteminin 1920’lerde sona erdiğini, Türkiye’ye çağ dışı gerici eğitim anlayışının dayatılmaya çalışıldığını, ancak yeniden diriltilemeyeceğini belirtti.

Açıklamasında, "Türkiye'de Atatürk'süz müfredat olmaz. Laik, demokratik, bilimsel, çağdaş eğitim olmadan olmaz. Özellikle laiklik sadece eğitimin değil, milli birliğimizin de harcıdır. AKP Hükümeti bir adım ileri, iki adım geri atıyor. FETÖ ve PKK'ya mücadeleye başlayarak olumlu adımlar atmaya başlıyor, ancak bir türlü cumhuriyet, Atatürk, laiklik korkusundan ve tortusundan kurtulamıyor. Halbuki AKP seçmeni de dahil bütün Türk Milletinin gönlünden Atatürk'ü, cumhuriyeti, laikliği söküp atabilecek bir babayiğit henüz anasının karnından doğmadı” ifadelerine yer veren Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Bu millet, Atatürk'ten, cumhuriyetten, laik eğitimden ne kötülük gördü ki? Aksine esaretten bağımsızlığa ulaştık. Ümmetten millet olduk. Cehaletten kurtulduk. Yoksulluktan ayağımıza çarık bulamazken bugünlere ulaştık. Hatta ne zaman ki Atatürk'ün yolundan saptık başımız belalara girdi. AKP, Don Kişot’lar gibi yel değirmenleriyle savaşıyor. Bugün Türk anneleri, Türk babaları çocuklarını doktor, avukat, mühendis, öğretmen vb. yapmak için çırpınıyor. Hiç kimse çocuğunu medrese eğitimine, karanlık kurslara, çağ dışı eğitim kurumlarına göndermek istemez. Hemen hemen her çocuğumuzun gönlünde Anadolu liseleri, fen liseleri, üniversiteler gibi çağdaş eğitim kurumları yatıyor. Bütün AKP yöneticilerini, Atatürk, cumhuriyet ve laiklik korkularından kurtulmaya, beyhude girişimlerden vazgeçmeye, Türk milletinin çağdaş ve uygar topluma ulaşma hedefini paylaşmaya davet ediyorum.”