Kale’deki iğrenç olay Meclise taşındı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Kale’deki iğrenç olay Meclise taşındı

Kale’deki iğrenç olay Meclise taşındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ekim 2018 Perşembe - 14:36Güncelleme: 11 Ekim 2018 Perşembe - 14:36
Kale’deki iğrenç olay Meclise taşındı

Kale ilçesinde meydana gelen ve duyulduğu andan itibaren infial yaratan iğrenç olay, Denizli milletvekilleri tarafından Meclis gündemine de taşındı. İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, olayın örtbas edilmeden tüm detaylarıyla araştırılmasını, ilçeden tahliye edilen Suriye vatandaşlarının ülkelerine gönderilmesini istedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan ise, olayın takipçisi olduklarını söyledi.

Kale’deki iğrenç olay gündemdeki yerini korurken, İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, konuyla ilgili TBMM’de bir konuşma yaptı. 20 bin nüfuslu Kale’de emniyet kayıtlarına göre bin 382 Suriyelinin yaşadığına işaret eden Öztürk, meydana gelen olay üzerine ilçede infial yaşandığını, bu olayın ardından vatandaşların ilçede Suriyeli istemediğini söyledi.

ÖZTÜRK: SURİYELİLERİ ÜLKELERİNE GÖNDERİNİZ

Yayın yasağını eleştiren ve olayın örtbas edilmeden kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, “İçişleri Bakanlığı yetkililerini göreve çağırıyorum. Toplumumuzun sosyolojik yapısının, kültürel yapısının, ahlaki yapısının bozulmasına müsaade etmemeliyiz. Bu göç dalgası on sene sonra Türk milletinin başına bela olacaktır. Kale ilçemizde 30 Suriyeli ailenin başka bir ilçeye tahliye edildiği söylenmektedir. Tahliye edeceğiniz Suriyelileri ülkelerine gönderiniz. Denizli, Suriye'nin bir vilayeti değil, tahliye ettiğiniz diğer ilçelerimiz de Suriye'nin bir ilçesi değildir” dedi.

https://www.youtube.com/embed/hHqvVZus--w

ÖZKAN: OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Öztürk bu konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan ise, Kale’de resmî kayıtlara göre 927 Suriyeli bulunduğunu, bunların da ilçeden tahliye edilerek Denizli'ye getirildiğini, düzenlemeler çerçevesinde kampa gönderilmesi gerekenlerin ilgili kamplarına gönderildiğini belirtti. Özkan, “Biz de meydana gelen bu menfur olayın takipçisi olacağız. İnşallah bu olayların tekrar gerçekleşmemesi için ve şüphelilerin en ağır şekilde tecziyesi için takipçisi olacağız” diye konuştu.