İYİ Parti’nin Acıpayam adayı Mahir Altuğ oldu – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti’nin Acıpayam adayı Mahir Altuğ...

İYİ Parti’nin Acıpayam adayı Mahir Altuğ oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Şubat 2024 Perşembe - 13:57Güncelleme: 9 Şubat 2024 Cuma - 12:14
İYİ Parti’nin Acıpayam adayı Mahir Altuğ oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde İYİ Parti’nin belediye başkan adayı belli oldu. AK Parti’den aday adayı olan, ancak aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mahir Altuğ, İYİ Parti’nin adayı oldu.

Acıpayam’da belediye başkan adaylığı sürecinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Kuruluşundan bu yana AK Parti’de siyaset yapan, son olarak bu partinin Acıpayam üyesi olarak Büyükşehir Belediye Meclisi ve Encümeninde görev alan Mahir Altuğ, 31 Mart yerel seçiminde belediye başkan aday adaylığı gerçekleşmeyince istifa edip İYİ Parti’ye geçti.

Ankara’ya giden Altuğ, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile birlikte Genel Başkan Meral Akşener’le görüştü. Ardından da İYİ Parti’nin Acıpayam Belediye Başkan Adayı olarak ismi açıklandı.

MAHİR ALTUĞ KİMDİR?

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mahir Altuğ, siyasete Fazilet Partisi’nde başladı. Bu partinin çeşitli kademelerinde görev yapan Altuğ, AK Parti’nin kurulmasıyla bu partiye geçti. Merkez İlçe Başkanlığı, il yönetim kurulu ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

AK Parti’den 2014-2019 yılları arasında Merkezefendi Belediye Meclis Üyeliği yapan Altuğ, 2019 yerel seçimlerinde Acıpayam Belediye Meclis Üyesi seçildi ve ilçeyi Büyükşehir Belediye Meclisinde temsil etti. Büyükşehir Belediye Encümen Üyeliği de yaptı.

Altuğ, 2024 yerel seçiminde AK Parti’den Acıpayam belediye başkan aday adayı olmak üzere başvuru yaptı, ancak eski ilçe başkanı Fikret Gümüş aday gösterildi