İYİ Partili Meclis Üyesi, Zolan’ı İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Partili Meclis Üyesi, Zolan’ı İçişleri...

İYİ Partili Meclis Üyesi, Zolan’ı İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mayıs 2019 Pazartesi - 23:05Güncelleme: 20 Mayıs 2019 Pazartesi - 23:05
İYİ Partili Meclis Üyesi, Zolan’ı İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İYİ Partili Üyesi Uğur Çizmecioğlu,Başkan Osman Zolan’ı verilen bir önergeyi oylama yapmadan işleme koymaması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti. Çizmecioğlu, şikayet dilekçesinde, soruşturma izni verilmesinini ve görevi kötüye kullanmaktan takibat yapılmasını talebinde bulundu.

İYİ Parti Grubu, 17 Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi tabelalarına TC yazılması talebiyle verdiği önergenin ardından bir hamlede daha bulundu. Önergenin Başkan Osman Zolan tarafından “burası bu konuların görüşüleceği yer değil” diyerek, oylamaya sunmamasının ardından İYİ Parti’nin hukukçu Meclis Üyesi Uğur Çizmecioğlu, İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulundu.

Çizmecioğlu, şikayet dilekçesinde, başkan ve üyelerin belediye ile ilgili konularda önerge verebileceğini, belediye başkanının önüne gelen önergenin gündeme alınıp alınmaması hususunu meclis üyelerinin oyuna sunmasının yasal zorunluluk olduğunu, başkanın oylamaya sunmadan ret hakkı olmadığını savundu.

Başkan Zolan’ın oylama yapmadan karar merciymiş gibi davranıp hukuka aykırı şekilde önergeyi gündeme almadığını öne süren Çizmecioğlu, şikayet dilekçesinde “Belediye Başkanı’nın, Belediye Meclisi’nin yetkisini de facto bir şekilde kendi üzerine alarak açıkça başkanlık görevini kötüye kullandığı aşıkar olmakla, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında mezkur eylemiyle ilgili meclis tutanakları istenerek işlem başlatılmasını, nihayetinde soruşturmaya izin verilerek görevi kötüye kullanma suçundan dolayı Cumhuriyet Savcılığı nezdinde takibat icrası için gereğini saygıyla arz ve talep ederim” ifadelerine yer verdi.

ÇİZMECİOĞLU’NUN ŞİKAYET DİLEKÇESİ

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur Çizmecioğlu’nun, İçişleri Bakanlığı’na verdiği dilekçe şöyle: