İYİ Partili Çapar: Sarayköy’den toplanan o paralar nerede? – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Partili Çapar: Sarayköy’den toplanan o...

İYİ Partili Çapar: Sarayköy’den toplanan o paralar nerede?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2019 Cuma - 16:50Güncelleme: 22 Mart 2019 Cuma - 16:51
İYİ Partili Çapar: Sarayköy’den toplanan o paralar nerede?

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Avukat Can Çapar, Sarayköy Belediyesi’nin topladığı vergilerin nerede olduğunu sordu. Çapar, Sarayköy Belediyesi’nin topladığı ve Büyükşehir Belediyesi’ne vermesi gereken 1 milyon 258 bin liralık verginin verilmediğini iddia ederek, “O paralar nerede?” diye sordu.

İYİ Parti Gençlik Kolları GİK Üyesi Can Çapar, konuyla ilgili açıklamasında, “Sayıştay raporlarına göre, Sarayköy Belediyesi tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılması gereken ve Sarayköylü hemşerilerimizden toplanan 1 milyon 203 bin 380 TL çevre temizlik vergisi ve 55 bin 452 TL otopark gelirlerinin tamamı Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılması gerekirken, aktarılmamış ve bu paranın da nereye gittiği, götürüldüğü de meçhul kalmıştır” ifadelerine yer verdi.

“AK PARTİLİ OLDUĞU İÇİN Mİ HESABI SORULMADI?”

Paranın nereye aktarıldığını soran Çapar, “Sahiden ilçe merkezinde toz, toprak çamur içinde yaşamaya mahkum edilen Sarayköylülere belediyecilik hizmetinin dahi zul görüldüğü ortada iken, yöre halkından Sarayköy Belediyesi’nce toplanan bu bedel Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılması gerekirken, toplam 1 milyon 258 bin 832 TL nereye aktarılmıştır? Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu bedeli 6183 sayılı yasa hükümleri uyarınca AK Partili belediyeden 2017 yılından bu yana tahsil kabiliyeti yaratan biçimde işlemlerine başlamış mıdır? Yoksa Ak partili oldukları için milletimizin alın terinin bedeli olan verginin hesabı sorulmamış mıdır?” diye sordu.

“MARTIN SONU BAHTİYAR”

Bu konuda kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini kaydeden Çapar, “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 23’üncü maddesi uyarınca, ilçe belediye başkanı ve saymanı bu bedelin aktarılmamasından şahsi olarak sorumlu tutulduğu kanun nezdinde sabitken Denizli kamuoyu mevcut belediye başkanınca aydınlatılmalıdır. 31 Mart sandığında hemşehrilerimizin bu bedelin hesabını tümden soracağı kesindir. Beyt-ül Mal'a dokundurtmayacağız. Martın Sonu Bahtiyar” dedi.