İYİ Parti’den Millet İttifakı ziyaretleri – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti’den Millet İttifakı ziyaretleri

İYİ Parti’den Millet İttifakı ziyaretleri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2018 Çarşamba - 16:10Güncelleme: 16 Mayıs 2018 Çarşamba - 16:10
İYİ Parti’den Millet İttifakı ziyaretleri

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, "Millet İttifakı"nı oluşturan siyasi partileri ayrı ayrı ziyaret etti. Ziyaretlerde seçim işbirliğinin önemine vurgu yapılırken, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, ittifakın yerel seçimlerde de devamını diledi.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, bir heyetle Millet İttifakı"nı oluşturan SP ve DP ile CHP'yi ziyaret etti. SP ve DP ziyaretlerinin ardından CHP'ye gelen heyeti il başkanı Mahir Akbaba ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Akbaba ve Akgün, daha sonra ortak açıklamada bulundu.

AKGÜN'DEN CHP'YE TEŞEKKÜR

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, 24 Haziran seçiminin erken değil baskın seçim ve amacın İYİ Parti'yi seçime sokmamak olduğunu, ancak bunun CHP'nin 15 milletvekilini vermesiyle bozulduğunu söyleyerek, CHP'ye teşekkür etti.

Millet İttifakı'nın yeni filizleri yeşerteceğini kaydeden Akgün, "Türkiye'de hak, hukuk, adalet budanıyor. Buna karşı irade gösteren partiler bir araya gelip Millet İttifakı'nı oluşturdu. Ülkede demokrasi budandı. Bu ittifak yeniden filizlenmesini sağlayacak" dedi.

AKBABA: MİLLET VE TÜRKİYE KAZANACAK

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ise, sözlerine Filistin katliamını kınayarak başladı. "Birlik, beraberlik, saygı ve huzur dolu Ramazan ayı yaşayalım derken Gazze'de kanlı pazartesi yaşandı. İsrail askerleri masumiyete, insanlığa, huzura kurşun sıktı" diyen Akbaba, ikili anlaşmaların iptalini, Doğu Kudüs'teki başkonsolosluğun büyükelçiliğe dönüştürülmesini istedi.

Millet İttifakı'nın sadece bu seçimde değil yerel ve daha sonraki seçimlerde de devamını dileyen Akbaba, "Kazanan millet olacak, kazanan Türkiye olacak" ifadesini kullandı.