İyi Parti’den Halil Derici’ye teklif – D20Haber
26.05.2024, Pazar
17 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İyi Parti’den Halil Derici’ye teklif

İyi Parti’den Halil Derici’ye teklif

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Kasım 2017 Salı - 13:24Güncelleme: 21 Kasım 2017 Salı - 13:24
İyi Parti’den Halil Derici’ye teklif

Denizli’de örgütlenme çalışmalarını kurucu üye ve il başkanı Yasin Öztürk ile yapan İyi Parti’den, sosyal demokrat kimliğiyle tanınan ve uzun yıllar DSP’de siyaset yapan, bir dönem Bülent Ecevit’in en yakınında yer alan isimlerden olan Halil Derici’ye birlikte çalışma teklifi yapıldı.

İyi Parti İl Başkanı Yasin Öztürk, Denizli’de örgütlenme çalışmalarını sürdürürken, farklı siyasi görüşlere sahip isimlerle de görüşmelerde bulunuyor. Öztürk’ün görüşme yaptığı isimlerden birisi de D20Haber.com’un köşe yazarlarından, sosyal demokrat siyasetin Denizli’deki önde gelen isimlerinden işadamı Halil Derici oldu. Öztürk, bir dönem DSP lideri Ecevit’in yakınında yer alan, Parti Meclisi’nde görev yapan Derici’yi ziyaret ederek, “il danışma kurulunda görev almasını” teklif etti.

DEĞERLENDİRMEYE ALDI

Derici, konuyla ilgili D20Haber.com’a yaptığı açıklamada, “İyi Parti İl Başkanı Sayın Yasin Öztürk, ziyaretime geldi. Çalışmalarını ve geleceğe yönelik planlarını anlattı. Her görüşün temsil edildiği bir merkez partisi oluşturma amaçlarından söz etti. Politik geçmişimden ve deneyimlerimden yararlanmak istediğini ve oluşturmayı düşündükleri il danışma kurulunda görev almamdan mutluluk duyacağını belirtti” dedi.

Haberin DevamıReklam




Öztürk’e teklifi için teşekkür eden Derici, “Aslında siyasetle ilgili unumu eledim, eleğimi astım. Ama hayır deyip kesip atmadım. İçinde bulunduğumuz koşullar, salt kendimi ve ailemi öne çıkarıp başka her şeyi yok sayarak yaşamayı doğru ve onurlu kılmıyor. Bu nedenle yıllar önce birlikte siyaset yaptığım arkadaşlarıma danışacağım. İyi Parti’nin programını ve tüzüğünü okuyup değerlendireceğim. Eşimin, çocuklarımın düşüncesini de alarak Sayın Başkan’a cevabımı bildireceğim” diye konuştu.