İYİ Parti’de 161 delege olağanüstü kongre için imza verdi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti’de 161 delege olağanüstü kongre...

İYİ Parti’de 161 delege olağanüstü kongre için imza verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mart 2021 Perşembe - 14:31Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe - 19:27
İYİ Parti’de 161 delege olağanüstü kongre için imza verdi

İYİ Parti’de Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu'na karşı bayrak açan grup, olağanüstü kongrenin toplanması için noter huzurunda 161 delegenin imzasını aldı.

İYİ Parti Pamukkale’de sular durulmuyor. 66 kişiden oluşan ilçe yönetiminden 40 kişinin istifa etmesinin ardından Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu'na muhalif olan grup, olağanüstü kongre için imza toplamıştı. Ancak genel merkez, bu imzaların yeterli ve geçerli olmayacağını, kongre süreci için noter onaylı imzaların olması gerektiğini bildirdi.

Bunun üzerine muhalif grup yeniden harekete geçti. Siyasi Partiler Kanunu’nun ilgili maddeleri ve İYİ Parti Tüzüğü’nün 26. maddesine uygun olarak, Pamukkale İlçe Kongresi’nin yapılması için noter huzurunda imza toplama süreci başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Halil İbrahim Davarcı, “Bugün itibariyle Pamukkale İlçe Kongresi’nin yapılması için gerekli olan 134 imzanın (400 delegenin 1/3’ü)  çok üzerinde imza toplandı. 161 delege kongrenin yapılması için noter huzurunda imza verdi. Toplanan imzalar yasal prosedürler dahilinde İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanlığına gönderilecektir. İYİ Parti Tüzüğü’ne uygun olarak toplanan bu imzalarla birlikte, 45 gün içerisinde Pamukkale İlçemizde kongre süreci başlayacaktır. 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde, işlerini bırakarak, çocuklarını bırakarak bazen hasta yataklarından gelerek noter huzurunda imza veren İYİ Partimizin cesur yürekli, vefakar, demokrasi bilinci yüksek delegelerine, imza vermek isteyen ancak çeşitli sebeplerle kısa süre içerisinde noter huzuruna gelemeyen delegelerimize ve tüm Pamukkale Delegemize teşekkürü bir borç biliyoruz” ifadelerini kullandı.