Berberoğlu’ndan Yeniköy’e 3 söz – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Berberoğlu’ndan Yeniköy’e 3 söz

Berberoğlu’ndan Yeniköy’e 3 söz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mart 2024 Çarşamba - 18:34Güncelleme: 6 Mart 2024 Çarşamba - 18:35
Berberoğlu’ndan Yeniköy’e 3 söz

İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu, seçim çalışmaları kapsamında üçüncü kez ziyaret ettiği Yeniköy Mahallesi’nde istekleri dinleti ve seçmene üç söz verdi.

İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Uzman Veteriner Hekim Türkay Berberoğlu, yoğun tempoda sürdürdüğü seçim çalışmalarında birçok mahalleyi birden fazla ziyaret etti. Yeniköy Mahallesi’ne ise gelen talepler üzerine üçüncü kez gidip vatandaşlara üç söz verdi.

Yeniköy Mahallesi sakinlerine hazırladığı 41 projeyi anlatan ve yerel seçimde destek isteyen Berberoğlu, çocukları için basketbol sahası, okula kantin ve soğuk hava deposu yapılmasıyla ilgili yoğun talep aldığını söyledi. Berberoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“İl Özel idaresi varken isminden de anlaşılacağı gibi Yeniköy örnek köy seçilmişti. İl genelinde yapılacak tüm hizmetler önce bu köye yapılırdı. Burada köyle yapılan hizmeti beğenir, benimserse hizmet diğer köylere de giderdi. Ancak büyükşehir yasasıyla birlikte Yeniköy, köylükten mahalleye dönüştü. Haliyle mahalleye hizmet etmekte unutuldu. 10 yıldır AKP’li belediye başkanları ne yazık ki Yeniköy Mahallesi’ne bir çivi bile çakmamış, buraya uğramamışlar bile.

Burası unutulmamış olması geride kalan zamanda mahalleye bir basket sahası çok kolay yapılırdı. Okula bir kantin yüz kere yapılırdı. Nar ve ayva üretimiyle ünlü mahalleye soğuk hava deposu çok çok kısa sürede yapılırdı. Ama yapılmamış, bu hizmetleri de mahallemize kazandırmak demek ki bize nasip olacak. Beni büyük sevgiyle ve destekle karşılayan mahallelilerimize teşekkür ediyorum. Türkay Berberoğlu sözü veriyorum. İYİ’ler kazanacak. Kazanan Pamukkale olacak.”

“BELEDİYE BÜNYESİNDE MÜDÜRLÜK KURULACAK”

Yeniköy Mahallesi sakinlerine de hazırladığı 41 proje ile ilgili bilgiler veren Türkay Berberoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Belediye bünyesinde şu anda olamayan tarım ve hayvancılık müdürlüğü açılacak. Pamukkale canlı hayvan pazarı ve kanatlı pazarı açılacak. Pamukkale Belediye mezbahası ve mandırası yeniden açılarak, halkımızın ucuz et ve süte ulaşması sağlanacak. Köy statüsünden, mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde, organize hayvancılık birim alanı oluşturulacak.

Çiftçilerimize yem, tohum destek finansı sağlanacak. Çiftçilerimize ucuz mazot, ucuz gübre desteği verilecek. Üreten çiftçinin ürünlerinin Pamukkale kooperatifi aracılığıyla, alıcı ile buluşması sağlanacak. Ata tohumu geliştirme ve çoğaltma merkezi kurulacak. Kekik ve aromatik bitkilerin toplanması ve pazarlanmasında önder olacağız. Pamukkale’de belediye otobüsünün geçmediği mahalle kalmayacak Bankamatik ve PTT şubemiz olmayan mahallemiz kalmayacak. Köy kahvelerinin ve camilerin restorasyonu belediyemizce yapılacak. Türkay Berberoğlu sözü. ”

Başkan Adayı Berberoğlu, ulaşılabilir bir başkan olacağını yineleyerek, üzerinde telefon numaralarının yazılı olduğu kartvizitleri mahalle sakinlerine dağıttı.