Berberoğlu’ndan pansiyonculara destek – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Berberoğlu’ndan pansiyonculara destek

Berberoğlu’ndan pansiyonculara destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2023 Perşembe - 14:03Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe - 14:04
Berberoğlu’ndan pansiyonculara destek

İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu, ilçenin Karahayıt Mahallesi’ndeki pansiyon ruhsatlarının iptalini eleştirerek, “Dikkat! Rant kokuyor” dedi. Berberoğlu, mağdurlara “sonuna kadar yanınızdayız, yaşadığınız sorunu kan değişikliğiyle biz çözeriz” sözleriyle seslendi.

Karahayıt Mahallesi’nde onlarca yıldır faaliyet gösteren, turistik otel ve diğer tesisler yapılmadan önce termal tedavi konusunda hizmet sunan pansiyonların işletmecileri, bugünlerde ruhsat sorunuyla karşı karşıya bulunuyor. Pansiyonculardan ruhsatlarını yenilemeleri istenerek, aksi takdirde faaliyet gösteremeyecekleri ifade ediliyor.

Yaşananlara tepki gösteren, eylem yapan ve Denizli Valiliğine problemi aktaran pansiyon işletmecilerinin yanında yer alan İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu, Karahayıt’a giderek açıklamada bulundu.

 

“BUNUN ADI HUKUKSUZLUKTUR”

Pansiyoncular ile görüşmesinin ardından açıklamada bulunan Berberoğlu, seçimlere üç ay kala ruhsat iptallerine gidilmesini eleştirdi. İktidar partisine “Bu cesareti nereden alıyorsunuz?” diye soran Berberoğlu, ruhsat iptalleriyle ilgili “bunun adı hukuksuzluktur” tepkisini gösterdi.

“İSTİMLAK SONRASI RANT”

“Bu alanlar istimlak edildikten sonra arkasından rant gelmeyeceğinin garantisi var mı? Yok!.. Size bunun karşılığında gösterilen bir çözüm önerisi var mı? Yok” diyen Berberoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim aklımıza şu gelir: Önce ruhsatlar iptal edilir. Arkasından 'Bakın çözüm bulduk, size tekrar müsaade ediyoruz’ denilir Ne zamana kadar? 31 Mart'a kadar. Oylar bir tarafa, ruhsat iptalleri bir tarafa. 31 Mart'tan sonra tekrar devam eder. Tüm partilere bu talanı düşünmelerini isteriz. Bu elzemdir, bu acildir. İnsanların ekmekleriyle oynanması ve arkasında şaibeli düşüncelerin olması çok önemlidir. Mücadelenizin sonuna kadar arkasındayız.

Çözüm, çözümsüzlük değildir. Çözüm mutlaka vardır. Madem fay hattıysa mevcut tesislerin bulunduğu yer fay hattı değil mi? Onlara yıkım kararı var mı? Bu bir ranttır, herkes bunu düşünsün. Bu çözüm ancak kan değişikliğinden sonra olur. Şunu bir kere daha ifade edeyim: Sonuna kadar sizin yanınızdayız. Biz bu sorunu çözeriz.”