Berberoğlu: Karahayıt’ta ruhsat sorunu kangrene dönüştü – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Berberoğlu: Karahayıt’ta ruhsat sorunu kangrene dönüştü

Berberoğlu: Karahayıt’ta ruhsat sorunu kangrene dönüştü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mart 2024 Cumartesi - 15:47Güncelleme: 2 Mart 2024 Cumartesi - 16:05
Berberoğlu: Karahayıt’ta ruhsat sorunu kangrene dönüştü

Denizli’nin Kırmızı Su Travertenleri ile ünlü turizm bölgesi Karahayıt Mahallesi’nde hizmet veren pansiyon sahipleri ile bir araya gelen İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu, ruhsat sorununun kangrene dönüştüğünÜ söyleyerek, “Yüzlerce mahalle sakinimiz mağdur” dedi.

İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Uzman Veteriner Hekim Türkay Berberoğlu, meclis üyesi adaylarıyla birlikte seçim çalışmalarına Karahayıt Mahallesi’nde devam etti. Mahalle sakinleri Berberoğlu’na, ruhsat sorunu ile ilgili şikayetlerini iletti.

 

“YÜZLERCE MAHALLE SAKİNİ MAĞDUR”

Karahayıt’ta pansiyonculuğun eski tarihlere dayandığını aktaran Berberoğlu, “Ülkemizin farklı illerinden çeşitli hastalıklarına Karahayıt’ın kırmızı suyunda şifa arayanlar buraya gelir. Pansiyonda kalır, pansiyon içindeki şifalı sıcak sudan faydalanır. Karahayıt’ın çarşısında gezer alış verişini yapar, dinlenir, hastalığına şifa bulur ve memleketine geri gider. Bu döngü yıllardır Karahayıt’ ta bu şekilde devam eder. Ne yazık ki Karahayıt’taki pansiyon işletmecilerimiz ruhsat sorunuyla karşı karşıya bırakılmış. Pansiyonculuk yaparak hayatını devam ettiren yüzlerce mahalle sakinimiz mağdur, hepsi şikayetçi” dedi.

“SABIR VE DESTEK İSTEDİM”

Göreve gelmesi halinde sorunun çözümü için mücadele edeceğini dile getiren Berberoğlu, “Hem Karahayıt hem de Yeniköy Mahallemizde esnaf ve ev ziyaretleri yaparak seçmenimizi dinledik. Sorunlarını ve isteklerini yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağımızı tek tek anlattım. Mahalle sakinlerimizden biraz daha sabır ve destek istedim. Hiçbir mahalle sakinimizi mağdur etmeyiz” diye konuştu.

“SOSYOLOG VE PSİKOLOGLAR GÖREV YAPACAK”

Kentte ve ilçede boşanmaların arttığına vurgu yapan Berberoğlu, konuyla ilgili projelerini açıkladı. Berberoğlu, seçilmesi halinde yeni dönemde belediye bünyesinde sosyolog vepsikologların görev yapacağını aktardı.

KADIN VE ERKEK SIĞINMA EVLERİ

Ayrıca belediye bünyesinde Kadın ve Çocuk Müdürlüğü kuracaklarını belirten Berberoğlu, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını ücretsiz sünnet ettireceklerini ifade etti. İYİ Parti Adayı Berberoğlu, ihtiyaç olduğu belirlenen mahallelere kreş, kadın ve erkek sığınma evleri yapılacağını açıkladı.

BEZ VE MAMA DESTEĞİ

Çocuklara yönelik projelerinden de bahseden Berberoğlu, “Bebek bezi, mama ve pet desteğimiz olacak, ilkokul öğrencilerimize sağlıklı gelişimleri için mutlaka süt desteği vereceğiz. Ortaokul ve lise öğrencilerimize ise temel gıda desteğini belediye olarak biz sağlayacağız” şeklinde konuştu.