Öztürk: Tamamlanan Honaz Tüneli’ni açamıyorlar – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Öztürk: Tamamlanan Honaz Tüneli’ni açamıyorlar

Öztürk: Tamamlanan Honaz Tüneli’ni açamıyorlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Şubat 2022 Salı - 15:50Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı - 16:18
Öztürk: Tamamlanan Honaz Tüneli’ni açamıyorlar

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 2019’da açılacağı söylenen Honaz Tüneli’nin 2022’ye girilmesine rağmen açılamadığını belirterek, "Yolu açmak için seçim dönemini mi bekliyorsunuz?" diye sordu.

Denizli'de Honaz Dağı yamaçlarında açılan ve çift yönlü toplam uzunluğu 5,2 kilometre olan Honaz Tüneli, Ankara yönünden gelen araçların kent merkezine girmeden çevre yolu bağlantısıyla Antalya ve Muğla güzergahlarına devamını sağlayacak. Turizm Yolu olarak planlanan bu projeye 2015 yılında start verilmesine rağmen bir türlü bitirilemedi.

Diğer yandan tamamlanan tünellerden birinde ışıklandırma çalışmalarının olduğu gözlenirken, bağlantı yollarında bir çalışmaya rastlanmadı.

ÖZTÜRK: 2 YIL ÖNCE AÇILMASI GEREKİYORDU

Projenin son durumunu tespit etmek için bölgeye giden İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, tüneldeki eksiklerin bir ay içinde tamamlanabileceğini söyledi. Öztürk, gecikmeyle ilgili eleştirilerini “İki yıl önce trafiğe açılması gerekiyordu. Bu tünel, Denizli trafiğini aşırı rahatlatacak bir tünel. 2016'da ‘ucu göründü’ dediler. ‘2019'da açılacak’ dediler. Yıl 2022 oldu hala açılmadı” sözleriyle dile getirdi.

“SEÇİM DÖNEMİNİ BEKLİYORLAR”

Tünelin istenirse kısa sürede açılabileceğini kaydeden Öztürk, “Tünelin müteahhidi iki yıl önce bitirip teslim etmiş. Sadece çok az bağlantı yolları kalmış. Bu bağlantı yolları nedense yapılmıyor. Acaba seçim dönemini mi bekliyorlar? AKP'li yetkililer seçim yatırımı maksadıyla mı tüneli açmıyorlar? İstenirse bu yol açılır. Seçimi bekliyorlar” dedi.