Akşener, Denizli Mitinginde Erdoğan’a yüklendi: Bir elinde PKK, bir elinde Hizbullah – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Akşener, Denizli Mitinginde Erdoğan’a yüklendi: Bir...

Akşener, Denizli Mitinginde Erdoğan’a yüklendi: Bir elinde PKK, bir elinde Hizbullah

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mayıs 2023 Perşembe - 14:08Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe - 15:36
Akşener, Denizli Mitinginde Erdoğan’a yüklendi: Bir elinde PKK, bir elinde Hizbullah

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli Mitinginden Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Terör örgütleriyle iş birliği yapmakla suçlayan Akşener, “Bir elinde PKK, bir elinde Hizbullah” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 29 Ekim Bulvarı’nda düzenlenen mitingde Denizlililere seslendi. Bir oy Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oy İYİ Parti’ye isteyen Akşener, Millet İttifakı iktidarında yapılacakları da açıkladı. Akşener’in mitinginde ön çıkanlar şöyle:

“GAFFAR OKKAN’IN KATİLLERİ SERBEST BIRAKILDI”

*Sinan Ateş’in katillerin bulup hesap sormazsam namerdim şerefsizim.

*Bizlere vatanı bölen diye iftira atan Recep Bey, sen kimsin? Bak bu elinde Hizbullah var, Gaffar Okkan’ın katilleri var, katilleri. Gaffar Okkan her yerde görevini iyi yapan bir kişiydi. Onu katleden Hizbullah teröristlerinin tamamı şu anda serbest. Gaffar Okkan cinayetinden bir Allah’ın kulu hapiste değil. En son 71 yaşında, çok yaşlıymış birini daha affettin Recep Bey. Senin sağ elinde Hizbullah var, sol elinde PKK var.

“ÇADIR MAHKEMELERİNDEN ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞI ÇIKARILDI”

*Hatırlıyor musunuz Akil Adamları? Hatırlıyor musunuz Habur rezaletini? Teröristler rahatsız olmasın diye Atatürk’ün, Türk bayrağının o çadır mahkemelerinden çıkarıldığını bu kardeşiniz öğrendi. Onu anlatan da Kocaeli Üniversitesinin Şırnaklı, Hakkarili iki kürt öğrencim. Aradılar, ağlayarak anlattılar. “Hocam Atatürümüz, bayrağımız o çadır mahkemelerinden çıkarılıyor, ne olur buna engel olun” dediler. Oktay Vural’a söyledim, soru önergesi verdi ama üstü kapatıldı gitti.

“PEŞMERGELERE LAHMACUN ISMARLADILAR”

*Peşmerge şangur şungur girdi, hem de Cumhuriyet Bayramı’nda girdi. Lahmancuları valiler ısmarladı senin verginle. Akil Adamları, megri megrileri, Oslo’ları unuttun, en son İstanbul seçimlerinde Abdullah Öcal’ın kardeşine “bizim Mehmet” dedin. Kardeşim siz akraba olmuşsunuz, akraba. Döndürüyorsunuz burayı şereflendiren denizlili kardeşlerime diyorsunuz ki vatanı böldürmezsiniz. Vatanı biz bölüyoruz ha? Hadi ordan be. Senin sol elinde PKK var, PKK. Bir elinde Hizbullah, bir elinde PKK.

“DAYIN YOKSA İŞE GİREMİYORSUN”

*Esas mesele bunların konuşulmaması. Üç yıldır dükkan dükkan esnaf geziyorum. O dükkanların içinde müşteri velinimettir. Uzun zamandır seçmen velinimet olmayı, patron olmayı unuttu, unutturuldu. Manevi meseleler üzerinden dönüştürüldük, dövüştürüldük.

*Diyelim ki en iyi okuldan mezun oldun, girdin KPSS’ye. Diyelim ki Dışişlerinde çalışmak istiyorsun, aldın 94 puan. Mülakatta seni eleyecekler, eleyecekler. Dayın yoksa bitti. İşte bunların konuşulmaması isteniyor, bunu yemeyeceksiniz.

“11 BİN OKUL AÇILACAK, 100 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK”

*Siyasette rekabet proje üzerindendir. Biz iktidar olur olmaz bir ay içerisinde 100 bin öğretmen tayin edeceğiz. Bütün köy okullarını açacağız. 11 bin okula öğretmen ziraat mühendisi ve veteriner tayin ediyoruz ki köyler kalkınsın.

“TARIM VE ÇOBANLIK YAPANLARA MAAŞ”

*Genç arkadaşlarımızın köylerinde tarım yapmaları için her türlü desteği vereceğiz, onların Bağ-Kur veya SGK primlerini devlet ödeyecek.

*Besicilik yapılan köylerde çoban maaşını biz ödeyeceğiz, SGK’sını biz ödeyeceğiz.

*18-26 yaş grubundaki gençlere iş buluncaya kadar hiçbir soru sormadan 2 bin 500 lira maaş bağlayacağız.

“KADINLAR SÖZ VERDİ, YANDINIZ”

*Recep Bey diyor ki, karı gibi mutfaktan çıkmayana değil arı gibi çalışan lidere oy verin. Kızlar, biz mutfaktan çıkmadığımız için böyleşmişiz. Ulan sizi kim doğurdu? Sizi doğuran analarınıza hakaret be. Sizi doğuran, sizi doyuran analarınıza hakaret be. Arı gibi çalışıyor denilenler de arı gibi çalışmıyor onlar da tembel teneke. Yan gelip yatıp, 5 maaş, 10 maaş verdikleri gençlere pudra şekeri çektiren tipler bunlar. Anneler Günü’nde bize hakaret edenlere gereken dersi verecek misiniz? Söz mü, Kadın sözü mü? Ben kendimden bildiğim için kadınlar bir şeye söz verdi mi yandınız. Evde olan ailelerin kadınlarına 2 bin 500 lira maaş bağlayacağız.

“ABİDİK GUBUDİK İŞLER BİLMEM”

*Ben pazarlık, abidik gubudik, alengerli işleri bilmiyorum. Bana helal oylarınız lazım. Her bir kardeşinizden bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e istiyorum. İyi Partili bir kardeşim, hangi siyasi partiye oy verirse versin başımızın tacı olan seçmenimizi hem Sayın Kılıçdaroğlu’na hem de Meral’e oy vermeleri için ikna edin. Özellikle AK Partili ve MHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Erdoğan seçimi kazanırsa bu ucube sistemde 5 sene sonra seçimi konuşamayız.

*Bu ucube sistemin değişmesi gerekiyor. 14 Mayıs akşamı sizlerin oylarıyla ben başbakan olacağım, Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak. Sayın Kılıçdaroğlu’nu alkışlarla Çankaya’ya götüreceğiz, Sayın Erdoğan’ı da arkadaşlarıyla beraber emekli edeceğiz.

“MAAŞLARA TEMMUZDA EN AZ YÜZDE 50 ZAM YAPILACAK”

*Engelliler Haftası’ndayız. Engelli ailelerine verilen maaş 2300-2400 lira civarında, bunu iki katına çıkaracağız.

*Bütün TÜİK verilerine geriye doğru bakacağız, enflasyonu yalan yanlış açıkladılar. Gerçek enflasyonu bulacağız ve öyle yapacağız ki devlet memuru, işçi, emeklilere yapılan zamların gerçek enflasyona göre yeniden düzenlenmesini sağlayacağız. Temmuz ayında en az yüzde 50 olmak üzere herkese zam yapılacak, daha yükseği de olabilir.

“İKİNCİ ŞANS OKULLARI AÇILACAK”

*Beş çeşit öğretmen var neredeyse. Bunların tamamı kaldırılacak ve bütün gençlere iş garantili “İkinci Şans Okulları” adı altında 15 ay, 18 ay eğitim verilecek. Yazılım mı istiyorsunuz, onu öğreneceksiniz.

“ÇİFTÇİ NE ÜRETECEĞİNİ DE KAÇA SATACAĞINI DA BİLECEK”

*Pandemide öğrendik ki gıda beka meselesi. Tarımı mutlaka ayağa kaldıracağız. Girdilerde indirim yapacağız. Havza bazlı üretim yapılacak. Önceden fiyat verilecek. O fiyatın üzerine çıkarsa ürün satacaksanız. Altına düşürse de biz aynı fiyattan alacağız.

[Fotoğraflar: Facebook/Twitter]