Öztürk’ten çok sert Denizlispor açıklaması – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Öztürk’ten çok sert Denizlispor açıklaması

Öztürk’ten çok sert Denizlispor açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Aralık 2019 Pazartesi - 17:59Güncelleme: 9 Aralık 2019 Pazartesi - 17:59
Öztürk’ten çok sert Denizlispor açıklaması

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten çok sert Denizlispor açıklaması geldi. Öztürk, “açtı ağzını, yumdu gözünü” deyimine uygun açıklamasında, kulüp gelirlerine temlik konulmasından bir grup taraftarın stada girişini önlemek için uygulanan yüksek bilet fiyatına kadar birçok konuda eleştiri ve iddialarda bulundu.

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, “Denizli kamuoyuna duyuru” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, siyasette öne çıkınca veya yönetici olunca Denizlispor’a ilgi duymadığını, 11-12 yaşlarından bu yana maçlara gittiğini, babasından habersiz gittiğinde azar işittiğini, ilk şampiyon olmasından bu yana geçen 36 seneye rağmen Denizlispor’a olan sevgisinin hiç eksilmediğini belirtti.

Halen fırsat buldukça deplasmanlar dahil Denizlispor’un maçlarını takip etmeye çalıştığını kaydeden Öztürk, hiçbir zaman Denizlispor’u siyasi veya ticari kazanç kapısı olarak görmediğini belirtti.

“UYARI YAPMAK GÖREVİM”

Yanlış transfer politikalarından dolayı şampiyonluk yaşamış Bursaspor ile köklü kulüplerden Eskişehirspor’un zor duruma sürüklendiğini belirten Öztürk, Denizlispor’da da benzer anlayışın sergilendiğini öne sürdü. Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti:

“Benden sonrası tufan diyorsanız o sizin tasarrufunuz. Szleri uyarmak da bizim görevimiz. Uyarı yaptığımda maksadım spora siyaseti karıştırmak değil. Ancak mümkün olduğunca üslubuma dikkat edip yaptığım uyarıdan rahatsız olanlar, yanında çalışanlarına, 3-5 yardakçısına sosyal medya paylaşımıma olumsuz yorumlar yapması için telefonla talimat vermesi karşısında ancak şunu diyebilirim.

“ÖNÜNDE TAKLA ATTIĞIN SİYASETÇİLERE BENZEMEM”

Denizlispor’a siyaseti bulaştıranlar bellidir. Belediye iştiraki Beltaş çalışanlarını kulübe kim aldıysa odur. Yerel seçim atmosferinde protokol tribününde siyasilere slogan atan kim ise odur. Birilerinin dolduruşuna geldiğimi ima ettirdiğin için sana diyeceğim o dur ki; ben senin o bildiğin imarda önünü açıp sana rant sağlayan, belediye ihalelerindeki gizli ortağın olan, futbolcu transferlerinde el altından komisyon alıp ağzına iki parmak bal çaldığın, ocakların ruhsatı kapanmasın diye önünde takla attığın siyasetçilere benzemem bilesin, onlarla karıştırma.

Spor kulüpleri Dernekler Yasası’na tabidir.Usulsüz yaptığın temlik, yasalar çerçevesinde de vicdanlarda da ahlaken uygun değildir. Futbolcu satışlarından ve diğer kulüplerden alacaklardan doğmuş/doğacak tutarlarını yönetici alacaklarına karşılık temlik ve rehin konulduğunu, tüm isim hakları, reklam ve kira gelirleri üzerine yönetici alacaklarına karşılık temlik konulduğunu, Denizlispor Kulübü Derneğine ödenecek e-bilet, passolig ve doğmuş/doğacak tüm bilet gelirlerine yönetici alacaklarına karşılık temlik ve rehin konulduğunu ve özetle yönetici alacaklarına karşılık kulübümüzün doğmuş/doğacak tüm takım gelirlerine temlik ve rehin konulduğunu mahkemelere konu olmuş durumda.

MARATON TRİBÜNE PAHALI BİLET ELEŞTİRİSİ

Bunu dile getirdiler diye çilekeş taraftara vermiş olduğun ceza ise hiç uygun değildir. Dünyanın neresinde görülmüş kapalı tribün fiyatları 30-40 TL iken, açık maraton tribün fiyatlarının 100 TL olduğu. Çilekeş taraftarımıza bu tarz cezaya duyarsız mı kalmalıydık? Bunu dile getirdik diye kulübümüzün geleceği ile ilgili duyarlılığımızı sen de dahil hiç kimse başka başka yerlere çekemez. Evet tekraren söylüyorum. Öncelikle bir Denizlisporlu ve sonrasında Denizli milletvekili olarak işbu açıklamayı gelecekte vebal altında kalmamak için, amiyane tabirle testi kırılmadan içim acıyarak yapıyorum.
Yalnızca Denizlispor’un çıkarlarını gözetmek ile yükümlü olduğunuzu unutmamalı, kulübümüzün geleceğine daha fazla kilit vurmamalısınız. Denizlispor Kulübümüze yakışmıyorsunuz .Onurunuzu zedelemeden gereğini yapın lütfen.”