İYİ Parti Milletvekili Öztürk’den sıfır KDV teklifi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. İYİ Parti Milletvekili Öztürk’den sıfır KDV...

İYİ Parti Milletvekili Öztürk’den sıfır KDV teklifi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Eylül 2020 Çarşamba - 12:18Güncelleme: 30 Eylül 2020 Çarşamba - 13:59
İYİ Parti Milletvekili Öztürk’den sıfır KDV teklifi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, öğrenciler için alınacak bilgisayar, laptop ve tabletler için sıfır KDV uygulanması için yasa teklifi verdi.

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM Başkanlığına sunduğu yasa teklifinde, Katma Değer Kanunu’na (KDV) geçici bir madde eklenmesini önerdi. Öztürk, teklifinde “2020-2021 yılı eğitim öğrenim döneminde öğrenci kimliği ibraz etmek kaydıyla bilgisayar, laptop, tablet teslimleri bir defaya mahsus olmak üzere Katma Değer Vergisinden müstesnadır” ifadelerine yer verdi.

Bilgisayar, laptop ve tablet satışlarında KDV oranının yüzde 18 olduğunu anımsatan Öztürk, “COVID-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında eğitim-öğretimin her kademesinde 16 Mart 2020 tarihinden itibaren okullar kapatılarak yüz yüze eğitime ara verilmiş, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve TRT EBA TV üzerinden uzaktan eğitime başlanmıştır. Pandemi nedeniyle eğitimin uzaktan verilecek olması nedeniyle bilgisayar, tablet, laptop gibi cihazlar lüks olmaktan çıkıp, temel ihtiyaç halini almıştır. Ancak ülkemizdeki hanelerin alım gücü ortadadır. Dolarda önlenemez yükseliş, bu cihazların fiyatlarını her geçen gün arttırmakta, üzerlerindeki vergi yükü de bu cihazlara erişim imkanını tamamen kısıtlamaktadır. Bu nedenle uzaktan eğitimin devam ettiği süreçte, öğrencilerin temel ihtiyacı haline gelen bilgisayar, tablet ve laptop gibi cihazlar üzerinden alınan Katma Değer Vergisi oranının sıfırlanması, sadece öğrencilere değil, eğitime de katkı sağlayacaktır.

Bu gerekçeyle hazırlanan kanun teklifi, bir defaya mahsus olmak üzere, öğrenci kimliği ile alımı yapılacak bilgisayar ve benzerlerinden KDV alınmamasını teklif ediyorum” dedi.