Öztürk: Denizli-Aydın Otoyolu’ndan geçen 1, geçmeyen 2 ödeyecek – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Öztürk: Denizli-Aydın Otoyolu’ndan geçen 1, geçmeyen...

Öztürk: Denizli-Aydın Otoyolu’ndan geçen 1, geçmeyen 2 ödeyecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Temmuz 2020 Çarşamba - 19:39Güncelleme: 15 Temmuz 2020 Çarşamba - 19:40
Öztürk: Denizli-Aydın Otoyolu’ndan geçen 1, geçmeyen 2 ödeyecek

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yapımı yılan hikayesine dönen Denizli-Aydın Otoyolu’nu meclise taşıdı. Öztürk, otoyol için yapılacak ödemeleri “Deli Dumrul” hikayesine benzetip, “Geçen 1, geçmeyen 2 ödeyecek” dedi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün TBMM Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesi, dün İYİ Parti Grup önergesi olarak TBMM Genel Kurulu’na sunuldu. Önergenin görüşlmesi sırasında söz alan Öztürk, otoyolun her seçimde Ak Parti tarafından vaad edildiğini, Cumhurbaşkanı’nın 100 günlük eylem planında yer aldığını, otoyolun kimin tarafından yapılacağının halen belirsiz olduğunu söyledi .

“DEVLET YAPSA 9 KAT DAHA AZA MAL OLACAK”

Otoyolun “Yap-İşlet-Devret” modeli yerine devlet tarafından yapılsa vatandaşın cebinden 9 kat daha az para çıkacağını savunan Öztürk, “İhaleyi kazanan firma otoyolu 17 yıl boyunca işlettikten sonra yatırdığı parayı 25 katı olarak geri alacak . İzmir-Aydın kesimi 6,5 TL olan yolun Denizli Aydın arası tam 10 katı bir ücret olacak. Yakıt giderini de düşündüğünüzde yolun cazibesi ne düzeyde olacak? Verilen araç geçiş garantileri yakalanamazsa tıpkı Deli Dumrul hikayesi gibi geçenden 1, geçmeyenden 2 geçiş ücreti alınacak. Üstelik edindiğim bilgiye göre, projede yer alan 5 akaryakıt ve dinlenme tesislerinin de gelirini ihaleyi alan firma kazanacak. Şimdi sizlere soruyorum: Peki vatandaş, Denizlili hemşehrilerim ne kazanacak?” diye konuştu.