Öztürk, Beltaş ile ilgili soru önergesi verdi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Öztürk, Beltaş ile ilgili soru önergesi...

Öztürk, Beltaş ile ilgili soru önergesi verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2021 Salı - 15:00Güncelleme: 4 Mayıs 2021 Salı - 15:03
Öztürk, Beltaş ile ilgili soru önergesi verdi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Beltaş’ta işçilere izin kullandırılmadığı, bazı işçilere ücretsiz izin belgesi imzalatıldığı iddiasıyla soru önergesi verdi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Öztürk, soru önergesinde, Sayıştay 2019 Düzenlilik Denetim Raporlarına göre, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı kurum bünyesinde çalışan 127 işçinin toplam 25 bin 35 gün kullanılmamış yıllık izni bulunduğunu, işçilerin 2000 yılından bu tarihe kadar 399, 398, 397, 383 ve 380 gün gibi kullanılmayan izinlerin olduğu anlaşılmıştı. 2016 ve 2017 yıllarında da uyarılar yer almasına rağmen bir düzeltmeye gidilmediğini belirtti.

Önergesinde, Denizli Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan BELTAŞ’ta personele tam kapanma döneminde ücretsiz izne çıkarmak için ayrılma dilekçesi imzalattırdığı iddialarına da yer veren Öztürk, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

-Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının iştiraki olan BELTAŞ’ta çalışan kişi sayısı kaçtır?

-Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının iştiraklerinde çalışan personele “tam kapanma” döneminde ücretsiz izin dilekçesi imzalattırdığı iddiası doğru mudur?

-İddia doğru ise, Belediyenin iştiraklerinde çalışan kaç işçiye ücretsiz izin dilekçesi imzalattırılmıştır?

-Sayıştay raporlarına da yansıdığı şekilde normal çalışma düzeninde bile çalışanlarının izin hakkını kullandırmayan belediyenin, işçilere “tam kapanma” döneminde zorunlu ücretsiz izin dayatmasında bulunmasının gerekçesi nedir?

-Bakanlığınız, çalışanlar üzerinde kanuna aykırı işlemlerde bulunan bahsi geçen Belediyeyi uyarmış mıdır, bu konuda herhangi bir inceleme ve/veya denetimde bulunulmuş mudur?